Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Piqué első számú ellensége: a Real Madrid

A Barcelona védője, Gerard Piqué nem titkolja, hogy nem kedveli a Real Madridot, aminek most a franciák elleni felkészülési mérkőzés után adott hangot. Mostani nyilatkozatában megvádolta a királyiakat, hogy közreműködnek a Neymar és Messi elleni bírósági ügyekben. Vajon meddig mehet Piqué az ellenük folytatott csatájában? 

dt.common.streams.StreamServer

Forrás: diez.hn

Piqué a következőket nyilatkozta a sajtónak a spanyol válogatott felkészülési mérkőzése után:

“Nincs semmi bajom a Real Madrid játékosaival, de a klub körüli dolgok nagyon nem tetszenek. Az egyik személy, aki részt vesz a Messi és a Neymar elleni pereskedésben, a Santiago Bernabéu VIP-szektorának törzsvendége. Mindig voltak ehhez hasonló esetek, most Neymar és Messi….Cristiano ellen soha semmi. Ugyanaz, mint mindig…”

Ebben Marta Silva Lapuertára utalt, aki elnökségi tag volt a Real Madridnál Florentino Perez első elnöksége alatt. Jelenleg a spanyol ügyészségen dolgozik, ahol Neymar és Messi adócsalási ügyeit is vizsgálják, és amiket még mindig nem zártak le. Piqué emiatt köti össze a királyiakat a csapattársai elleni vádakkal.

A Real Madrid a hírek szerint már a jogi lépéseken is elgondolkodott a játékos ellen, de úgy döntöttek, hogy nem tesznek semmit az ügyben. Ramos viszont nem volt ilyen diplomatikus, és válaszolt válogatottbeli csapattársának:

“Piqué azért beszél, hogy a címlapokra kerülhessen, de a Real Madridnál ez nem érdekel minket. Foglalkoznánk vele, ha Iniesta mondaná, és nem Piqué, aki már 30 éves, de még mindig nem nőtt fel.”

Sokaknak nem tetszik Piqué kommentje, köztük a spanyol szövetségnek sem, akik leginkább azt sérelmezik, hogy egy válogatott meccs után nyilatkozta ezeket, ezzel pedig elvonja a figyelmet a spanyol csapat teljesítményéről. Az ügyben megszólalt még Lapuerta kollégája, Edmundo Bal államügyész is, aki azt üzente Piquének, hogy álljon le az abszurd összeesküvés-elméletek gyártásával, mert senkinek sincs beleszólása az ügyekbe az ügyészségen. Egyedül a Barcelona alelnöke, Jordi Cardoner fogta Piqué pártját, mert szerinte nem állított semmi valótlant a katalán védő. A Barcelonánál azonban nem mindenki van ugyanezen a véleményen, és a hírek szerint már a klubon belül is nehezményezik a játékos megnyilvánulásait.

Képtalálat a következőre: „pique ramos spain”

Forrás: eurosport.com

Habár a spanyol válogatott edzésein látszólag jó az összhang Piqué és Ramos között, a valóságban ez már kevésbé lehet igaz. Azon kívül, hogy a Real Madridot megvádolta, Ramosról sem feledkezett meg a nyilatkozatában, és odaszúrt a Bajnokok Ligájá döntőjében szerzett gólja miatt a királyiak csapatkapitányának.

“Számomra ez csak egy show, nem leszek ideges, amikor olvasom Ramos vagy Marcelo nyilatkozatát a PSG elleni fordítással kapcsolatban, és remélem ők ugyanúgy nem lesznek azok, ha én is ezt fogom tenni. Szeretek játszani a szavakkal. Ők a PSG elleni 6-1-ről beszélnek, nem pedig arról, hogy lesgóllal nyerték meg a Bajnokok Ligáját.”

Ramos azonban ezúttal sem hagyta magát, és válaszolt is neki:

“Piqué szerint les volt a tavalyi BL-döntőben a gólom? Akkor mit mondana a saját csapatáról? Jobb lenne, ha csöndben maradna. Amit mond, az úgysem tudja megváltoztatni a klub értékét, történelmét, címerét, és a trófeáit sem tudja elvenni.”

A két klub nagyon úgy tűnik, hogy ki szeretne maradni a “nyilatkozat-háborúból”, és hagyja játékosait, hogy maguk között intézzék ezt el. Egy biztos, egyikük sem fog leállni.