Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Egy Higuaínnal jobb volt a Juventus – videóval

Nem sok kérdés maradt a visszavágóra, miután a Juventus hatékonyabban kihasználva helyzeteit, legyőzte a Monacót.

higuaín

Érdekes felállást választott Massimiliano Allegri a Monaco ellen, lévén Dani Alves helyén Barzagli kezdett jobbhátvédben, míg a brazil két sorral előrébb, jobb szélsőként kapott lehetőséget, legalábbis papíron. A biztonság érthető az olasz szakember részéről, hiszen Leonardo Jardim a kezdőbe nevezte Kylian Mbappét, és Falcaót is, ráadásul a középpályán a szintén veszélyes Bernardo Silva-Lemar duó is ott van. Eltiltás miatt a látogatóknál Khedira, sérülés miatt Pjaca, Rugani és De Ceglie sincs, a Monaco végül csak Boschilia és Carrillo játékára nem számíthatott.

dybala

Szórványos olasz lehetőségekkel indult az összecsapás, leginkább Alex Sandro keverte meg a Monaco jobb oldali védelmét, de középen rendre megszerezték a beadását. Majd súlypontáthelyezéssel Dani Alves oldaláról próbáltak meg eljutni Subasic kapujáig. Egy ízben a brazil lőhetett, a horvát védett magabiztosan. S ahogy az első tíz percben a torinóiak, úgy a másodikban már a hazaiak akarata érvényesült. Ráadásul több, szemre is tetszetős akciót követően Mbappé kétszer, míg Falcao egyszer késztette bravúrra Buffont. A francia támadó egyszer fejjel, egyszer pedig lábbal okozott forró pillanatokat a Juve kapuja előtt. Falcao pedig szintén fejesből veszélyeztetett. A franciák a középpályán igyekeztek letámadni, merthogy az olaszok birtokolták többet a játékszert. S ahogy korábban is látható volt, Mbappé nemcsak a kapu előtt találja fel magát, lévén Barzaglit úgy fűzte be, mintha már legalább öt éve futballozna a legmagasabb szinten. A félidő második felében ennek köszönhetően kinyílt a hercegségbeliek védelme, minek következtében elég volt egy apró figyelmetlenség Bakayokótól, és Pjanic labdáját Alves sarkazta vissza, Higuaín pedig érkezett, és kíméletlenül bevarrta a labdát Subasic mellett.

https://www.youtube.com/watch?v=xwdAXGxCrZE

 

A gól nem változtatott érdemben a játékon, a Monaco igyekezett felépített támadásból veszélyeztetni, míg a Juventus védelme – ha nem is a legmagabiztosabban, de – masszívan állt a lábán. Érdemes kiemelni azt is, hogy igen sportszerű mederben zajlott az összecsapás. Igaz, az utolsó percekben már akadtak keményebb belépők, de közel sem alattomosak.

monjuve2

Remekül kezdte a második játékrészt a házigazda, előbb Mbappé kavarta meg a kékmezesek jobb oldalát, majd Falcao lőhetett, de Buffon nagyot védett ezúttal is, mintha érezte volna, hova jön a kolumbiai lövése, elkezdett eldőlni. Összességében a szélekről igencsak veszélyesek voltak a hazaiak, ráadásul az olaszok védelme sem állt a helyzet magaslatán, ez látszott Bernardo Silva löketénél, Buffon igencsak leteremtette a védőit, miért engedték lőni a portugált. Aztán egy pillanat alatt eljutott Subasic kapujáig a Juve, Marchisio szerzett labdát a tizenhatos előterében, lövését viszont lábbal védte a horvát. A második félidő első tíz percében a Monaco dolgozott ki nagyobb helyzeteket, de Falcao lövését leszámítva igazán veszélyes ziccer nem alakult ki, ám a támadásaikban benne volt a rizikó, hogy a kinyíló védelem mögé könnyedén jut be a vendégek támadósora. Sőt, nem csak hogy bejutott, de Dybala labdaszerzése után Alves beadását Higuaín lőtte Subasic lábai között a hálóba, alighanem eldöntve a párharcot.

https://www.youtube.com/watch?v=yk32wKCmkDI

A mérkőzést mindenképpen. A második gól pedig érezhetően megfogta a franciákat, akik ugyan próbálkoztak becsülettel, de rendre önveszélyesen nyíltak ki. S ezúttal is Bakayoko hibázott nagyot. Le is hívta őt Jardim, a helyét Moutinho foglalta el, de egyszerre kettőt is változtatott a portugál szakember, aki beküldte Germain-t is. A hajrában is igyekezett a hercegségbeli együttes, de hiába került többször is ígéretes helyzetbe a Monaco, Buffon ismét igazolta, hogy nem lehet leírni. A Juventus ezzel a sikerrel nemcsak a hercegségbeliek hazai veretlenségét vette el a sorozat idei kiírásában, hanem a párharcot is könnyen lehet, hogy eldöntötte. A szimpatikusan futballozó francia együttesnek egyetlen mérkőzése maradt a nemzetközi porondon ebben az évadban, de aligha szeretnének rúgott gól nélkül búcsúzni. Már pedig Torinóban is lesz helyzete a franciáknak, mint ahogyan itt is például Mbappénak, vagy egyszer Falcaónak is. Összességében megérdmelten nyert az “Öreg Hölgy”.

AS Monaco – Juventus 0-2 (0-1)
II. Lajos stadion, vezette: Mateu Lahoz (spanyol)
Gólszerzők: Higuaín (29., 60.)
Sárga lapok: Fabinho (37.) ill.: Marchisio (58.), Chiellini (69.)
Kiállítva:

Monaco: Subasic – Dirar, Glik, Jemerson, Sidibé – Bernardo Silva (Touré, 82.), Fabinho, Bakayoko (Moutinho, 67.), Lemar (Germain, 67.) – Falcao, Mbappé

Juventus: Buffon –Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Pjanic (Lemina, 89.), Marchisio (Ríncon, 81.) – D. Alves, Dybala, Mandzukic – Higuaín (Cuadrado, 77.)

Gavalovits Sándor