Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: Döntetlennel kezdett USA – videóval

A Bruce Arena által irányított Egyesült Államokbeli labdarúgó-válogatott is megkezdte tegnap késő este a szereplését az állandó “hazai” tornán, a CONCACAF-aranykupán. USA nem először szenvedett meg mostani ellenfelével, s a kissé átalakított és megfiatalított válogatott nem tudott győzelemmel kezdeni. A hajnalra virradó mérkőzésén Martinique válogatottja örülhetett, amely a csoport élére is állt győzelmével!

United+States+v+Panama+Group+B+2017+CONCACAF+exYAnZfpO4flDwyer (jobbra) révén jött össze a küzdelmes meccs során USA számára a pontszerzés (forrás: zimbio.com)

USA a mostani ellenfelét, azaz Panamát már 2015 óta nem tudta legyőzni, és ezen a helyzeten ezúttal sem tudtak változtatni a jenkik a mások számára kellemetlen ellenfélnek számító válogatott ellen.

Az első félidőben kiegyenlített játék zajlott mezőnyben és támadások terén is, mindkét nemzeti csapat 3 alkalommal találta el a másik kapuját, de gólt egyik sem tudott szerezni a szünetig.

Majd a fordulás után csupán öt percet kellett várni, és Dwyer második válogatottbeli szereplése alkalmával másodjára is eredményes volt! A Kansas támadója Rowe szép cselei és nagyszerű passza után lőtte a labdát a kapuba, melynek segített kicsit a kapufa is, és bent landolt a panamai kapuban (1-0)! Viszont az egyenlítéshez tíz perc kellett csupán. A 60. minutumban egy brilliáns akció végén Camargo vágta be a kipattanót, s hiába kapott bele a labdába Guzan kapus, már védeni nem tudott (1-1)!

Innentől kezdve sok izgalom már nem volt a meccsen, USA a szünet után csak a gól alkalmával találta el a kaput, míg a panamaiak négyszer, de találat ezek után már nem született, így nem tudta megtörni 2015 óta Panama ellen tartó nyeretlenségi szériáját az USA.

USA – Panama • 1-1 (0-0)
Helyszín: Nissan Stadium, Nashville – 47.622 néző
Gólszerzők: Dwyer (50.), ill. Camargo (60.)


A csoport másik meccsén Martinique – Nicaragua összecsapást rendeztek meg. Támadások terén már az első félidőben jobb volt Martinique, amely 9 próbálkozásából 6-szor talált kaput, s ebből egy gólt sikerült is szereznie a Karib-tengeri szigetország válogatottjának! A 35. minutumban Parsemain fejese révén lett 1-0, ez az eredmény pedig a szünetig már nem is változott.

A fordulás után jött még egy találat! A 66. percben az egy minutummal korábban pályára lépő Langli nagyszerű szólója után duplázta meg válogatottja előnyét, s ezzel együtt ki is alakította a végeredményt! Martinique ezzel a sikerével pedig a csoport élére állt az első fordulóban!

Martinique – Nicaragua • 2-0 (0-0)
Helyszín: Nissan Stadium, Nashville – 5.515 néző
Gólszerzők: Parsemain (35.), Langli (66.), ill.

https://youtu.be/efuGkvLlQx0


A B-csoport állása az első fordulót követően

IMG_20170709_103034

A torna hétfőre virradóan folytatódik közép-európai idő szerint, melyről szintén beszámolunk majd!

Nagy Dávid