Gold Cup: A címvédő Mexikó és a legutóbbi finalista is az elődöntőben! – videóval

Folytatódtak, egyben be is fejeződtek a Gold Cup negyeddöntős küzdelmei ma hajnalban az Egyesült Államokban. Teljessé vált az elődöntő mezőnye, a legjobb négyben ott van a címvédő Mexikó, a legutóbbi finalista Jamaika is, és akár újra össze is jöhet a két évvel ezelőtti döntő!

IMG_20170721_091656Hiába dominált, Jamaika ellen mégis kiesett Kanada (forrás: twitter.com/CanadaSoccerEN)

A jamaiaki válogatotté volt a mai első negyeddöntő hajnalban, amikor is az ellenfél Kanada válogatottja volt. Sokat nem kellett várni az első találatra, a 6. percben már Francis révén ment Jamaika nemzeti csapat, amikor az említett labdarúgó kegyetlenül bevarrta a labdát a léc alá (1-0)! A kanadaiak a játék minden elemében fölényt tudtak kialakítani, csak a legfontosabb mutatóban nem, vagyis gólok terén, így a szünetre 1-0-s hátránnyal vonultak.

A folytatás után kevéssel újabb jamaikai gól született! Az 50. minutumban Williams közel 20-ról eleresztett nagyszerű lökete akadt be (2-0)! A kanadaiak ezután elédeztek, és hamar szépítettek is, Hoilett távoli csavarása talált utat az ellenfél kapujába (2-1)! A végéig azonban már nem változott az eredmény, és összességében hiába dominált Kanada, az észak-amerikai ország válogatottja nem lesz ott a Gold Cup elődöntőjében, cserébe a legutóbbi ezüstérmesnek újra van esélye fináléba kerülni, de most pont a legutóbbi győztest kell legyűrni ehhez!

GOLD CUP, USA • NEGYEDDÖNTŐ
Jamaika – Kanada • 2-1 (1-0)
Helyszín: University of Phoenix Stadium, Glendale
Gólszerzők: Mattocks (6.), Williams (50.), ill. Hoilett (61.)

https://youtu.be/xG6kP_NLp-g


IMG_20170721_091513A mexikóiak robognak a címvédés felé (forrás: twitter.com/GoldCup)

A késő hajnali, már-már kora reggeli negyeddöntőben a címvédő mexikói válogatott volt az egyik főszereplő, az ellenfél szerepét pedig Honduras töltötte be.

Az egész meccsen csupán 2-2 lövés találta el kapukat, nem igazán szakították meg magukat a felek. Végül egy gól döntött, méghozzá a címvédő javára! Mexikó 4. percben, Pizzaro által szerzett gólja bizonyult végül minden eldöntőnek, a kissé pedig lebecsült, “B-csapattal” a tornának nekivágó nemzeti csapat újra döntőbe juthat, ráadásul a legutóbbi ezüstérmes Jamaika ellen!

GOLD CUP, USA • NEGYEDDÖNTŐ
Mexikó – Honduras • 1-0 (1-0)
Helyszín: University of Phoenix Stadium, Glendale
Gólszerzők: Pizarro (4.), ill.

https://youtu.be/ad1S5Il0VVA


Az elődöntők párosításai
Július 23., vasárnap, 03:30 • Costa Rica – Egyesült Államok
Július 24., hétfő, 02:30 • Mexikó – Jamaika

Természetesen az elődöntőkről is hírt adunk, így érdemes ezután is a Fociclub.hu-ra kattintani!

Nagy Dávid