Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gold Cup: USA az első finalista! – videóval

A CONCACAF-zóna, azaz az észak-, közép-amerikai, valamint karibi térség viadalának első elődöntőjét bonyolították le ma hajnalban a házigazda Egyesült Államok részvételével. Az ellenfél Costa Rica volt a döntőbe jutásért vívott harc során a 14. Gold Cup-on!

IMG_20170723_075829Dempsey (középen) volt a jenkik kulcsa a Gold Cup döntőjébe jutáshoz (forrás: twitter.com/ussoccer)

A Gold Cup otthonának állandó házigazdája, az Egyesült Államok volt az egyik résztvevője az első elődöntőnek a tornán! Az ellenfél ezúttal Costa Rica válogatottja volt.

Az első félidőben sok érdekesség nem történt, USA csak mezőnyben dominált, kaput nem találtak a jenkik, igaz, Costa Rica is csak egyszer, gólt pedig nem esett a fordulásig. Igaz, már az első percen belül, már a 18. másodpercben kapufát lőtt USA Jordan Morris révén!

A folytatásban Costa Rica ismét egyszer találta el a jenkik kapuját, de ez a gólszerzéshez nem volt elég. Ezzel szemben a túloldalon az Egyesült Államok már hatékonyabban dominált támadások terén is, végül pedig két gólt is lőttek az északiak! A 72. minutumban Dempsey szép megmozdulásai után Altidore kapta a labdát, aki szépen lépett ki, majd a kapus lábai között lőtte a labdát a hálóba (0-1)! Tíz perccel ezután u maga is betalált, egy elképesztően zseniális szabadrúgásgólt szerezve, nagyszerű helyzetfelismerésére tanúbizonyságot téve (0-2)! Dempsey a 66. percben váltotta Ariolát, és nagyszerű csere lett, döntőt ért a klasszis szerepeltetése! Egyébiránt Dempsey mai gólja a 4. volt már Costa Rica ellen!

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban játsszák majd a torna fináléját, ahol USA az ősi rivális, egyben címvédő Mexikóval, vagy a legutóbbi tornán a jenkiknek az elődöntőben megálljt parancsoló Jamaikával szemben lép majd pályára.

GOLD CUP, USA • 1. ELŐDÖNTŐ
Costa Rica – USA • 0-2 (0-0)
Helyszín: AT&T Stadium, Arlington, Texas állam
Gólszerzők: – , ill. Altidore (72.), Dempsey (82.)

Még egy elődöntő természetesen hátra van. Holnapra virradóan játszik egymással a legutóbbi két döntős, azaz az akkori ezüstérmes Jamaika és a címvédő Mexikó, mi pedig arról a találkozóról is be fogunk számolni!

A fináléban
Július 27., csütörtök, 03:30 • Amerikai Egyesült Államok – Mexikó/Jamaika

Nagy Dávid