Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Harry Kane a Bernabéuban is megmutathatja – előzetes

A harmadik forduló veszi kezdetét a Bajnokok Ligája csoportkörében: a játéknap rangadóján Harry Kane és a Spurs a Bernabéuba látogat, de összecsap(hat) az egyaránt kirobbanó formában futballozó Manchester City és Napoli is, valamint nem utolsósorban két honfitársunknak is szoríthatunk.

kane

(Fotó: uefa.com)

E-csoport

20:45 Maribor – Liverpool

20:45 Szpartak Moszkva – Sevilla

A Liverpool minden bizonnyal azzal a szándékkal utazik Szlovéniába, hogy megszerezze első győzelmét az idei kiírásban. A Maribor legyőzése Sadio Mane hiányában is kötelező házifeladat az egyébként sem túl jó formában lévő Vörösöknek, a sérült szenegáli helyén a brit lapok szerint egyébként Alex Oxlade-Chamberlain kaphat lehetőséget az esti mérkőzésen. Jürgen Klopp természetesen önbizalommal telve várja a találkozót: “Két meccset buktunk az egész szezonban, miért ne lennék magabiztos?” – tette fel a költői kérdést az újságíróknak a német, aki mindemellett koncentráltságra intette játékosait a találkozó előtt. A mérkőzés játékvezetője egyébként Kassai Viktor lesz.

A csoport másik találkozóján a Sevilla a csoportelsőséget igyekszik megőrizni Moszkvában – nem lesz könnyű dolguk, a Szpartak otthonában a ‘Pool sem tudott nyerni. Az andalúzoknál Daniel Carrico és Steven N’Zonzi hiánya lehet fájó

F-csoport

20:45 Manchester City – Napoli (tv: Sport1)

20:45 Sahtar Donyeck – Feyenoord

A nap egyik, ha nem legérdekesebb mérkőzését vívja a City és a Napoli – az olaszok nyolcból nyolc meccset nyertek a Serie A-ban, Guardiolaénak pedig csak egy döntetlenjük van. A hétvégén ráadásul mindkét csapat erődemonstrációt tartott: a City a Stoke-ot tömte ki meg sem állva hétig, míg a Napoli a Roma elleni győzelemmel jelezte, ki az elsőszámú trónkövetelő Itáliában. Alighanem Európa két legjobb formában lévő csapatát láthatjuk tehát kedd este az Etihadban, amennyiben Ophelia nem szól közbe…

A Sahtar-Feyenoord derbi elsősorban a csoportharmadik hely szempontjából lehet érdekes, az eddig két vereséggel álló hollandok számára létfontosságú lenne a jó szereplés Ukrajnában. A Sahtar ugyanakkor önbizalomtól telve várja a találkozót, utóbbi három meccsüket nyerték odahaza és már hét ponttal elhúztak a Dinamo Kijev előtt.

leroysane

(Fotó: uefa.com)

G-csoport

20:45 Besiktas – Monaco

20:45 RB Leipzig – FC Porto

Nem alakul eddig túl jól a szezon a Monaco számára, győzelmi kényszerben utazik Isztambulba a hercegség csapata. Ami az eddig száz százalékos Besiktast illeti, egy újabb győzelemmel óriási lépést tennének az egyenes kieséses szakasz bebiztosítása felé. Egy esetleges három ponttal az első török csapattá avanzsálnának, mely három győzelemmel indítotja a Bajnokok Ligája-csoportkörét.

Számunkra természetesen Gulácsi Péter miatt a Porto lipcsei vendégjátéka a fontosabb: a magyar kapus önbizalmának aligha tett jót a svájciak elleni válogatott meccs, ugyanakkor a hétvégén egy dortmundi bravúrgyőzelemmel vigasztalódhatott. Nem lesz ugyanakkor könnyű dolguk a Monaco-t például 3-0-ra verő portugálok ellen: Iker Casillas egymaga majd’ háromszor annyi meccset vívott meg a BL-ben, mint a lipcseiek teljes csapata (166 az 58-cal szemben).

H-csoport

20:45 Real Madrid – Tottenham (tv: M4 Sport)

20:45 APOEL FC – Dortmund (tv: Sport2)

A játéknap rangadóját alighanem a Real Madrid és a Tottenham összecsapása jelenti, mely több szempontból is pikánsnak ígérkezik. A spanyol sajtó ugyanis rengeteget foglakozik Harry Kane Madridba igazolásával, tegnap pedig az jelent meg a Marcában, hogy a Spurs-t zsidó gyökerei miatt nem kedvelik a szigetországban…Lesz tehát miért “revansot vennie” a Sarkantyúsoknak a Bernabéuban azon túl is, hogy a csoport első helye a tét. A találkozó csak akkor lehetne izgalmasabb, ha az egykori White Hart Lane-i kedvenc, Gareth Bale is hadra fogható lenne a Realban, azonban a kapus Keylor Navasszal szemben ő még nem épült fel sérüléséből sajnos…

Az APOEL-Dortmund meccs kevesebb izgalommal kecsegtet, ugyanakkor Sallai Roland miatt mi természetesen ezt a találkozót is nagyon várjuk. A mai ciprusi hírek szerint Ebecilio, Zanid és a magyar támadó közül kettő várható a kezdőbe a sárga-feketék ellen, reméljük, ezen a meccsen is bizalmat szavaznak honfitársunknak.

Lasányi Csaba