Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A szerbek szenvedtek, így csak döntetlenre futotta

 Nem csak azok a válogatottak játszanak akiknek a kijutása még bizonytalan, hanem azok is akik már biztosan részt vesznek a 2018-as oroszországi világbajnokságon.

ivaIvanovic már százszoros (Fotó: dailymail.co.uk)

Dél-Korea és Szerbia is magabiztosan jutott ki a 2018-as világbajnokságra, így két boldog csapat játszhatott egymás ellen. Az egyik legnagyobb helyzet a 20. percben adódott, ám Savic lövése csak oldalról rezegtette meg a hálót. A következő komolyabb lehetőségre csak pár percet kellett várni. 16 méterről kapott szabadrúgást Szerbia, de Hyun-Woo Cho eszén nem lehet túljárni. Ezt mind jól tudjuk. Ezután az amúgy is magas hőfokon égő koreaiak még magasabbra kapcsoltak, és komoly nyomást helyeztek a vendégek kapujára. A második játékrészt is a hazaiak kezdték jobban. Egy villámgyors és gyönyörű támadás végén, nagy meglepetésre a szerbek szereztek vezetést, Ljajić góljával (0-1). A bíró nem sokáig bírta a koreaiak góltalanságát és hátrányát, így a semmire befújt egy tizenegyest, amit Ja Cheol Koo könnyedén berúgott (1-1). A 68. percben elhagyta a pályát a 100. válogatottságát ünneplő Ivanovic. Így már csak három alkalommal kell magára húznia a címeres mezt, hogy beérje Dejan Stankovićot, aki a legtöbb szerb válogatottsággal rendelkezik. Heung-Min Son nevét biztosan megjegyezték (vagy legalábbis a számát) a szerb védők, mivel a legtöbb lehetőséget ő alakította ki. Még a hosszabbításban is a koreaiak hetese veszélyeztetett, ám Stojkovic a végsőkig kitartott. Maradt az 1-1, amivel mindkét csapat elégedetlen lehet. A szerbek a bíró miatt vesztettek, míg a koreaiak nem  Bár nem volt telt ház, mégsem lehetett a hangulat miatt panaszkodni.

A szerbek végletekig kijátszott találata:

Kína – Kolumbia

Kolumbia hozta a kötelezőt (Fotó: twitter.com)

Egy csalódott és egy boldog válogatott csapott össze. Kína nem sokkal maradt le a vb részvételről, míg Kolumbia épphogy kijutott a maga csoportjából. A vendégek legtöbb sztárjukat nem vitték magukkal Ázsiába, de így is egy rendkívül erős kezdővel léptek pályára. Ezt gyorsan be is bizonyították, hiszen már a 6. percben megszerezték a vezetést Pardo révén (0-1). Picivel később fordult a kocka, és Pardo próbálta kiszolgálni Baccát, de a bepasszolt labdát egy kínai védő az utolsó pillanatban tisztázni tudott. Kína túl sok helyzetet nem tudott kialakítani. Ami nem jött össze az elsőben félidőben Baccának az a másodikban összejött, és a 61. percben már 2-0-ra vezettek. Borja öt perccel később háromra növelte a különbséget. A vendégek kicsit visszavettek a gólok után, ezzel leült a meccs. Borja nem bírt magával és a 94. percben újra betalált, ezzel beállította a végeredményt is (0-4).

Mihók Richárd