Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: első vb-s sztárok

Világbajnokságon szerepelni minden futballista álma, sokaknak pedig ez az álom Oroszországban fog beteljesülni. Most közülük válogattunk össsze egy egész pofás kis csapatot!

elsovb

Kapus: 

Alisson (Brazília): A 25 éves portás első nagy tornája a 2016-os Copa América volt a selecao kapusaként, azóta is biztos a helye a válogatott kapujában. Azóta Rómában ráadásul csak növelte ázsióját, értékét a Transfermarkt 60 millió euróra becsüli.

Védők:

Joshua Kimmich (Németország):  A 23 éves, rendkívül sokoldalú focista azon 12 német kerettag közé tartozik, aki nem mondhatja világbajnoknak magát, az összességében csalódást keltő 2016-os Eb-n viszont a Nationalelf egyik legjobbja volt. Philipp Lahm méltó örököse a válogatottban.

Samuel Umtiti (Franciaország): A 24 ées hátvéd szintén a 2016-os Eb legnagyobb felfedezettjei között volt, a Barcelona le is csapott a Lyonban pallérozódó védőre. Azóta is kirobbanthatatlan a katalán védelemből, nemrég pedig szerződést is hosszabbított a katalán sztárcsapattal.

Benjamin Mendy (Franciaország): Erősen kérdéses volt, hogy a 23 éves balbekknek már most összejön-e az első vb-szereplés, hiszen jóformán az egész szezont kiülte térdszalag-szakadás miatt. Didier Descahamps azonban annak ellenére is bízott benne, hogy csak akkor tért vissza a pályára, amikor a Manchester City már bajnoki címet ünnepelhetett.

mendy

Benjamin Mendy április végén tért vissza a pályára ACL-szakadása után (Fotó: ScoutedFootball/Twitter)

Középpályások:

Douglas Costa (Brazília): A 27 éves szélső tehetsége ellenére még “csak” 24-szeres brazil válogatott, igaz, sérülések is hátráltatták. A Juventusban -mely a napokban végleg megvásárolta a Bayerntől-, kirobbanó formában zárta a szezont, valami hasonlót várnak tőle a vébén is Brazíliában.

N’Golo Kanté (Franciaország): A 27 éves szűrőről az előző vb idején még csak a francia futballt nagyon mélyen ismerős hallhattak, mára azonban nehéz nélküle elképzelni a francia válogatottat. Tavaly az év labdarúgójának is megválasztották hazájában Griezmannékat megelőzve.

Isco (Spanyolország): A 26 éves támadó középpályás 2014-ben még a nagy kimaradók csapatát “erősítette”, mostanra azonban alapemberré vált a Vörös Fúriában. Isco 27 válogatottbeli fellépésén már 10 gólnál tart, a bivalyerős spanyol középpálya egyik kulcsjátékosa lehet.

Philippe Coutinho (Brazília): A 26 éves zseni az előző vb előtt még csak a szárnyait bontogatta Liverpoolban, mára azonban a Barcelona és a selecao vezéregyéniségeként is rengeteget várnak tőle.

iscoooo

Isco a Real Madriddal mindent megnyert, már csak a válogatott siker hiányzik (Fotó: SB/Twitter)

Támadók:

Mohamed Salah (Egyiptom): A 25 éves szélső Liverpoolban élete szezonját játszotta, csakhogy Sergio Ramos kis híján “kiírja” a világbajnokságról. Salah azonban fel fog épülni a tornára, és a futballvilág már alig várja, hogy lássa, meddig tudja cipelni (Ramos által megcibált) vállán vitti az egyiptomi válogatottat, mely 28 évet után először jutott ki a tornára.

Harry Kane (Anglia): a 24 éves csatáron az egész világ, de leginkább Anglia szeme: Kane csapatkapitányként vezetheti majd első vébéjén a Háromoroszlánosokat. Az Eb számára sem sikerült túl jól, de ki tudja, talán most jött el a generációváltáson végleg áteső angol válogatott ideje?

Roberto Firmino (Brazília): Salah “bűntársaként” szintén kulcszereplője volt a Liverpool BL-menetelésének a 26 éves támadó, akire alighanem kezdőcsatárként számít Tite. Costa, Coutinho és Neymar is sokat fog profitálni ebből valószínűleg, ahogy tette azt Salah vagy Mané a ‘Poolban.

firmino

Roberto Firmino remek klubszezont tudhat maga mögött (Fotó: MailSports/Twitter)

Cserék:

Dani Carvajal (Spanyolország): Salahhoz hasonlóan a 26 éves jobbhátvéd vébéje is kérdésessé vált a BL-döntőn elszenvedett sérülése miatt, szerencsére azonban ott lehet a tornán a Real alapembere. Carvajal a Vörös Fúriában is kulcsszerepet kap majd, annak ellenére, hogy olyan posztriválisai vannak, mint Odriozola, vagy a keretbe be sem kerülő Juanfran és Sergi Roberto.

Casemiro (Brazília): a Real Madrid 26 éves zongoracipelőjére a selecaóban is számítanak immáron, igaz, a felkészülés alatt inkább ártott a csapatnak, mint használt azzal, hogy bokasérülést okozott egy edzésen középpályás-társának, Frednek.

Thiago Alcantara (Spanyolország): a 27 éves középpályás öt éve igazolt Münchenbe, mára egyértelműen a Bayern eszének nevezhető, és a 2016-os, a spanyolok számára rosszemlékű Eb után a válogatottban is alapemberré vált.

Dele Alli (Anglia): a 22 éves Spurs-titán neve négy éve még Angliában sem mondott senkinek semmit, mára azonban Kane mellett talán tőle várják a legjobban a “megváltást” a szigetországban. Az Eb-je nem sikerült túl fényesen 20 évesen, és a válogatottban összesen is csak két gólja van, Oroszországban azonban újra nagy szerep vár rá.

Kylian Mbappé (Franciaország): a legfiatalabb játékos listánkon, már 19 évesen is sokat várnak tőle hazájában. Nincs másfél éve, hogy bemutatkozott a nemzeti csapatban, eddig 27 meccsen három gólt szorgoskodott össze a tinisztár.

Paulo Dybala (Argentína): bizonyos szempontból kakukktojás lehet listánkon a Juventus 24 éves klasszisa, hiszen Jorge Sampaolinál az sem volt biztos, hogy kiviszi a világbajnokságra. Talán sokakat meglep, de az elképesztően tehetséges csatárnak még nincs is gólja a válogatottban, igaz, összesen csak 12-szer kapott egyáltalán lehetőséget képességei ellenére.

Marco Reus (Németország): végül, de nem utolsósorban az utóbbi évtized egyik legpechesebb sztárja, aki egyvilág- és egy Európa-bajnokságról is sérülés miatt maradt le. Nem a legjobb idényén van túl a Dortmund szélsője, talán nem is szánnak neki akkora szerepet, mint amennyire 2014-ben érdemes lett volna, de 29 évesen láthatjuk végre vb-n is a technikás támadót.

Grafika: Bács András

Lasányi Csaba

VBBBB

Minden, amit a világbajnokságról, annak jelenéről és múltjáról tudni érdemes. Csoport és csapatbemutató cikksorozat, visszatekintő, avagy minden torna története és érdekességei, legek, statisztikák, egyedi és érdekes témák. A világbajnoki kisokos a torna nyitónapjáig minden nap újabb és újabb cikkekkel, témákkal bővül. A FociClub.hu csapata helyzetbe hoz, avagy tarts velünk a tornai kezdetéig és a vb alatt egyaránt, s ígérjük nem maradsz le semmi fontosról.

VB 2018: 32 VÁLOGATOTT, 736 JÁTÉKOS! – ÍME AZ ÖSSZES UTAZÓ KERET

TELJES MENETREND – INFOGRAFIKA

2

A-CSOPORT
B-CSOPORT
C-CSOPORT
D-CSOPORT
E-CSOPORT
F-CSOPORT
G-CSOPORT
H-CSOPORT

3

URUGUAY
PORTUGÁLIA
SPANYOLORSZÁG
FRANCIAORSZÁG
ARGENTÍNA

HORVÁTORSZÁG
BRAZÍLIA
NÉMETORSZÁG
BELGIUM
ANGLIA

5

Helyszínek: Szamara. Rosztov és Volgograd – I. rész
Helyszínek: Szaranszk, Yekatyerinburg és Kalingrád – II. rész
Helyszínek:  Vikgográd, Karany és Szocsi – III. rész
Helyszínek: Moszkva és Szentpétervár – IV. rész

4

Rendező ország bemutatása
Lemaradó játékosok álomcsapata
Eddigi győztese, legek- és érdekességek
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – I. rész
Ők lehetnek a vb felfedezettjei – II. rész
Első vb-s sztárfocisták
Sztárok, akiknek ez lehet az utolsó
Ez történt Brazíliában 2014-ben
A világbajnokságok eddigi gólkirályai
Nemzetek, akiknek csak vesztes döntője van
Az eddigi tornák aranylabdásai
A vb-n jubilálhatnak a válogatottban

111

A FociClub.hu vb-visszatekintő című rovatában az eddigi 20 torna történetével, érdekességeivel és győzteseivel ismerkedhettek meg. Minden egyes évszám alatt ott egy “kisokos”, avagy tudj meg mindent a sportág legrangosabb eseményéről. Az évszámok kattinthatóak, a nyitómeccsig minden nap bemutatunk egy újabb és újabb tornát. Kellemes kalandozást térben és időben.

1930 | 1934 | 1938
1950 | 1954 | 
1958
1962 | 1966 | 1970
1974 | 
1978 | 1982
1986 1990 1994
1998 2002 | 2006
2010 | 2014