Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: folytatódik a nagytakarítás, újabb játékost adtak el – hivatalos

Andrés Iniesta, Yerry Mina, Lucas Digne, Gerard Deulofeu, Aleix Vidal és André Gomes után újabb játékosától vált meg az FC Barcelona mindamellett, hogy Paulinho, Douglas és Ortiolá Adrián is kölcsönbe ment. A tizedik nyári távozó José Manuel Arnáiz marad Spanyolországban, sőt akár az FC Barcelona ellen is bizonyíthat ligán belül.

Ahogyan Yerry Mina, úgy José Manuel Arnáiz kezét sem engedi el teljesem a katalán sztárcsapat, a szerződésben ugyanis szerepel egy visszavásárlási opció. A szintén élvonalbeli Leganés 5 millió eurót tett le érte az asztalra, mely teljesítményarányosan tovább 500 ezer euróval gyarapodhat még.

A 23 esztendős szélső támadót a Valladolid nevelte ki, s tavaly érkezett Barcelonába 3,4 millió euró ellenében. Többnyire a másodosztálytól a szezon végén búcsúzó Barca ‘B’-ben számoltak vele, ám amikor a kupában lehetőséget kapott az első csapatban, akkor gólokkal jelezte tehetségét. Összességében 5 alkalommal lépett pályára és 3 találatot jegyzett. Ez azonban kevés volt ahhoz, hogy megragadjon az első csapatban, a gólok nem elegendőek ezen a szinten.

Helyzetét egy sérülés is nehezítette, ami révén most nyáron sem tudta vállalni az USA-túrát az első csapattal. Távozása félig-meddig borítékolható volt.

Érkezők: Arthur (Grémio – 31 millió), Clement Lenglet (Sevilla – 35,9 millió), Malcom (Bordeaux – 41 millió), Moussa Wagué (Eupen – ?), Arturo Vidal (Bayern München – 18 millió)

Távozók: Andrés Iniesta (Vissel Kobe – ingyen), Gerard Deulofeu (Watford – 13 millió), Paulinho (Guangzhou Evergrande – kölcsönbe), Lucas Digne (Everton – 20 millió), André Gomes (Everton – kölcsönbe), Yerry Mina (Everton – 30 millió), Aleix Vidal (Sevilla – 8,5 millió), Douglas (Sivasspor – kölcsönbe), Ortolá Adrián (Deportivo – kölcsönbe), José Manuel Arnáiz (Leganes – 5 millió)