Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Nem voltam benne biztos, hogy utazom a vb-re…”

A marokkói Marrákes ad otthont december 10-16-ig a harmadik footgolf világbajnokságnak. A magyar csapat huszonkét fővel képviselteti magát a vb-n. Sorozatunkban decemberig ábécé sorrendben mutatjuk be a válogatott keretet, de természetesen hölgyeké az elsőbbség.

Most először avatnak női világbajnokot footgolfban. Hazánkat a Footgolf Országos Bajnokság első és második helyezettje képviseli. Az ezüstérmes Dreilinger Andrea ugyanannyi pontot szorgoskodott össze, mint a bajnok Ujvári Izabella, utóbbi végső sikeréhez az kellett, hogy több fordulót nyerjen a szezon során.

“A baráti társaságunk már jó ideje játszott, mikor a férjem is csatlakozott a footgolfos társasághoz. Mikor a gyerekek elég nagyok lettek, én is kipróbáltam, mivel láttam, nem is lehetetlen ez egy nőnek. Addigra Pusztai Panni is játszott és jó dolognak tűnt, hogy havonta egyszer egy teljes napra én is ki tudjak kapcsolódni – elevenítette fel emlékeit a kezdetekről Andi, aki több összetevőt is kiemelt, ami miatt megragadt a footgolfosok között – Gyönyörű környezetben kapcsolódhatok ki és nagyon jó a versenyek hangulata.”

Gyorsan megtapasztalta, a kezdeti ismerkedés után gyors fejlődés tapasztalható annál, aki rendszeresen űzi a sportágat.

“Nándi, a férjem nagyon sokat segített, biztatott. Ki kellett például tapasztalnunk, milyen rúgásformában tudok érvényesülni. Korábban semmi közöm nem volt a labdához, atletizáltam és futok a mai napig. Nyert a spicc-cel való rúgás, ezzel tudok a legnagyobbat és legpontosabban lőni, nem mellesleg ettől nem fáj a térdem.”

Saját bevallása szerint nem gondolta volna, hogy valaha majd a válogatott tagjaként egy világbajnokságra készülhet.

“Év eleje óta arra készülök, hogy kijussak a vb-re, ehhez mindig felépítettük, hogyan is kell megjátszanom az adott bajnokin a pályákat. Amikor kiderült, hogy ez végül sikerült, nem voltam biztos benne, hogy el is utazom. Kétgyermekes családanyaként kell őket itthagynom, kihagyva az ovis karácsonyt és adventi műsorokat. De tudom, hogy fantasztikus férjem van, aki helyt áll majd otthon, míg én Marokkóban leszek.”

Út Marokkóba cikksorozatunk további részei

1. rész: Ujvári Izabella