Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Vereség után, bravúr kell a magyar futsal válogatott továbbjutáshoz!

Anglia legyőzése után második csoportmeccsén vereséget szenvedett a magyar futsal válogatott, mely így nagyon nehéz helyzetbe került a záró játéknap előtt. 

Foto: mlsz.hu

Már csütörtök este sejthettük, hogy baj lehet, miután a favorit olaszok pontokat vesztettek a fehéroroszok ellen. Ezáltal két út maradt, vagy legyőzzük a nálunk esélyesebb fehéroroszokat és továbbjutunk már ma, vagy pont nélkül maradva a házigazda olaszok legyőzése marad az egyetlen reménysugárként. Miután a fehéroroszok ma két góllal legyőztek minket, így utóbbi forgatókönyv lépett érvénybe, és egy még nagyobb bravúr kell.

Fehéroroszország – Magyarország 2:0

Olaszország – Anglia 4:1

Kiegyenlített mérkőzés után veszítettünk. Védelmi hibából kaptunk egy gólt, utána pedig muszáj volt kockáztatnunk. Voltak helyzeteink, de nem sikerült őket gólra váltanunk. Nagyon nehéz lesz az utolsó találkozó, hiszen a világ elitjéhez tartozó olaszoknak is győzniük kell hazai pályán a továbbjutáshoz. Nem kell mondanom, mik az esélyek, de meg fogjuk próbálni. Este elmondom a fiúknak, hogy ma is büszke voltam rájuk, jól játszottak. Most veszítettünk, de mindent megtettünk a pályán. Van még miben fejlődnünk, bízom benne, lesz rá lehetőségünk – nyilatkozta Turzó József szövetségi kapitány.

Az utolsó játéknapon vasárnap tehát a fehérorosz – angol meccs eredményétől függetlenül csak akkor juthatunk tovább, ha legyőzzük a jóval magasabban jegyzett házigazda olaszokat. Egyenlő pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.