Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Borussia Dortmund: mindenben megegyeztek a fiatal angol tehetséggel – sajtóhír

Német sajtóértesülések szerint a Borussia Dortmund nagyon közel áll ahhoz, hogy leigazolják az angolok egyik legnagyobb fiatal tehetségét, Jude Bellinghamet.

Forrás: talksport.com

A német Bild információi szerint a Borussia Dortmund már mindenben megegyezett a Birmingham 16 éves középpályásával, Jude Bellinghammel, és hamarosan érkezhet a hivatalos bejelentés is. A német Kicker azonban ezek után azt írta, hogy bár a dortmundi csapat nagyon szeretné leigazolni a játékost, még “nagyon hosszú út vezet” odáig, hogy tényleg nyélbe üssék az üzletet. Mindkét lap viszont arról ír, hogy a Borussia 35 millió euró környékén fizethet majd Bellinghamért, amivel rekordot is dönthetnek, mivel az eddigi legdrágább igazolásuk Mats Hummels volt 2015-ben 30,5 millió euróért.

A fiatal angol játékos piaci értéke most emelkedett 12 millió euróra a transfermarkt.de szerint, ezzel pedig a negyedik legértékesebb 17 év alatti labdarúgó jelenleg. Bellingham a Birminham saját nevelésű játékosa, aki folyamatos lehetőséget kap ennyi idősen is az angol másodosztályban. Ebben a szezonban összesen 31 mérkőzésen lépett pályára, amelyeken 4 gólt és 3 gólpasszt is jegyzett.