Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiesett a Bajnokok Ligájából a Slovan Bratislava!

A koronavírus-járvány miatt épphogy véget ért az előző Bajnokok Ligája idény, az új már javában folyik. A fertőzés azonban ezt a szezont sem kíméli. Ennek esett “áldozatául” a Slovan Bratislava együttese.

Múlt hét szerdán a Bajnokok Ligája selejtezőjének első körében a Slovanra egy feröeri túra várt volna a Klaksvík otthonában. A vendégek utazó keretében azonban voltak olyanok, akik pozitív koronavírus teszt eredményt produkáltak. Ennek értelmében az összecsapást elhalasztották péntekre és a Slovannál csak olyan játékosok léphettek volna pályára ebben az új időpontban, akik nem utaztak el a kerettel a szerdai mérkőzésre. Azonban a pénteki napon sem tudták lejátszani ezt az ütközetet, mivel a szlovák bajnokcsapat “új” keretében is pozitív eredmények születtek.

Az UEFA illetékes bizottsága végül azt a döntést hozta, hogy a Klaksvík játék nélkül, 3-0-s eredménnyel továbbjut a 2. körbe, mivel a találkozót szerdán és pénteken sem tudták lejátszani. A feröeri bajnokra így a Young Boys gárdája vár majd. A Slovannak “kárpótlásként” az Európa Liga selejtező marad, de a klub elnöke jelezte, hogy fellebbez a döntéssel szemben, mivel egyik esetben sem játékos produkált pozitív tesztet, hanem a stáb valamelyik tagja.