Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Everton: a Celtic gólvágója érkezhet a támadósorba

A Carlo Ancelotti vezette kékek a skót bajnokság kiemelkedő gólszerzőjét szerződtetnék, brit források szerint. A támadó távozni szeretne a klubtól a Bajnokok Ligája kiesést követően. 


Az Everton felvette a kapcsolatot a Celtic vezetőségével, a fiatal támadó, Odsonne Édouard átigazolásával kapcsolatban. A francia csatár jelenlegi piaci értékét mindössze 15 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.de, azonban 30 millió euró lehet érte a reális ár, legalábbis a skót bajnoki listavezető illetékesei szerint, amelyet az angol gárda ki is fizetne érte, ugyanis nagy potenciált látnak a 22 éves játékosban.

Édouard 2018 nyarán érkezett a Celtic gárdájához a Paris Saint-Germaintől 10 millió euróért. A hatszoros U21-es francia válogatott támadó már az első idényében is meggyőzően teljesített, de az elmúlt szezonjában kiváló produkciót nyújtott, a skót ligában gólkirály lett, valamint az Európa-ligában is remekül szerepelt. Ami a második idényt illeti, minden versenysorozatot figyelembe véve 45 mérkőzésen 27 gólt és 19 gólpasszt jegyzett, ebből a bajnokságban 27 találkozón szerzett 21 gólt. Összességében 130 meccsen van túl a rekordbajnok gárda színeiben, ezeken 64 gólt és 32 gólpasszt jegyzett.