Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olaszországba kerülhet a Manchester United spanyolja! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United gárdája a nyári átigazolási időszakban megválhat középpályásától, Juan Matától. A spanyol futballistáért elsősorban Olaszországból érdeklődnek.

Juan Mata abszolút perememberré vált a Manchester Unitedben. A 32 esztendős futballista csak elvétve jut szerephez a “Vörös Ördögöknél”, így nem meglepő módon felröppentek olyan pletykák, hogy a nyáron csapatot válthat. A 90min értesülései szerint a középpályásért elsősorban Olaszországból érdeklődnek, méghozzá 3 topcsapat az Inter, a Juventus és a Roma személyében. A beszámolók alapján leginkább az Inter szeretné megszerezni Matát, akinek az idény végén lejár a kontraktusa, ám a Unitednek van egy egy évre szóló hosszabbítási lehetősége. A milánói alakulat még pénzt is hajlandó lenne áldozni a transzferre, a Juve és a Roma viszont csak abban az esetben szerezné meg a spanyolt, ha annak nyáron lejár a szerződése. Egyelőre viszont kérdéses, hogy az átigazolás létrejön-e, ugyanis Ole Gunnar Solskjaer még legalább 1 évig számítana Mata szolgálataira.

A középpályás 2014 januárja óta erősíti a Manchester Unitedet, amelynek színeiben eddig 267 mérkőzésen lépett pályára. Ezeken a találkozókon 50 gól és 47 gólpassz fűződik a nevéhez. Piaci értékét 7,5 millió euróra becsüli a mértékadó transfermarkt.