Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: német győzelem a J csoport rangadóján – videóval

A német válogatott első tétmeccsét játszotta Joachim Löw pár héttel ezelőtti drámai bejelentése óta. A Nationalelf ráadásul a selejtezősorozat legfontosabb rangadójával kezdte a menetelését, lévén az ütőképes formára is képes Izlandot fogadta.

J csoport
Finoman szólva se a lehető legerősebb kezdőcsapattal állt ki Németország, az izlandiak elleni duisburgi mérkőzésen. Az Európa-bajnokságról éppen miattunk lecsúszó Izland pocsék sormintát húzott ősszel: zsinórban öt vereség, 3-13-as gólkülönbség. Itt pedig kiütközött a mai lényeg is: miközben a német válogatott minden poszton klasszisokkal és világklasszisokkal büszkélkedik, addig a vendégek még a támadó játékuk erejében sem bízhattak.

A Nationalelf végül már a rangadó elején döbbenetesen simán döntötte el a három pont sorsát, és startolt rá máris a csoportgyőzelemre.

Németország – Izland 3:0 (2:0)
G.: Goretzka (3.), Havertz (7.), Gündogan (56.), ill. –

Abszolút háromesélyes meccset húztak be a románok, és mutatták meg, hogy joggal pályáznak a tavalyi blamázs év után a pótselejtezőre. Románia tehetségei a velük ellentétben Eb-szereplő észak-macedónokat tudták legyűrni Ploiestiben.

Románia – Észak-Macedónia 3:2 (1:0)
G.: Tanase (28.), Mihaila (50.), Hagi (86.), ill. Ademi (82.), Trajkovski (83.)

Az örmények görcsös és izzadságos meccsen gyűrte le Liechtensteint. A vendégeknél nem játszott a legnagyobb sztár, Mhitarjan.

Liechtenstein – Örményország 0:1 (0:0)
G.:ill. Frommelt (84.-öngól)

A csoport állása:

F csoport

A skót válogatott erőn felül teljesítve harcolt ki döntetlent az osztrákok ellen. A Stuttgart csillaga, Sasa Kalajdzic a harmadik válogatott fellépésén rögtön duplázni tudott, így juttatta fontos ponthoz Ausztriát, amely 1998-ban járt utoljára Vb-n.

Skócia – Ausztria 2:2 (0:0)
G.: Hanley (71.), McGinn (85.), ill. Kalajdzic (52., 80.)

Izrael fociszerető közege rendre minden kvalifikációs sorozatot úgy kezd, hogy most megmutathatja magát a válogatott, és végre kijuthat története első világeseményére. Ám az izraeliek sorra lemaradnak az aktuális tornákról. Most is rosszul kezdtek ebben a finoman szólva is futottak még kategóriás csoportban. Dánia megérdemelten tudott nyerni Tel-Avivban, első góljukat a Barcelona támadója, Martin Braithwaite szerezte.

Izrael – Dánia 0:2 (0:1)
G.:ill. Braithwaite (13.), Wind (67.)

Első alkalommal találkozott egymással Moldova és Feröer. A hazaiak végül nem tudták igazolni a papírformát: Olsen mentett pontot a vendégeknek a hajrára fordulva.

Moldova – Feröer-szigetek 1:1 (1:0)
G.: Nicolaescu (9.), ill. Olsen (83.)

A csoport állása: