Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A Hertha brazil támadóját nézte ki a Marcelo Bielsa vezette Leeds United! – sajtóhír

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Leeds United gárdája a nyári átigazolási időszakban a Dárdai Pál vezette Hertha Berlintől igazolna egy támadót Matheus Cunha személyében.

A Sky Sports értesülései szerint már hónapok óta figyelemmel kíséri Matheus Cunha pályafutását a Leeds United. A beszámolók alapján Marcelo Bielsa már több Hertha mérkőzésre is küldött megfigyelőket, akiknek elsősorban a brazil támadót kellett feltérképezniük. Cunha ugyan jelenleg sérüléssel bajlódik, de rendre meghatározó játékosa tudott lenni a fővárosi klubnak, ebben a szezonban 28 mérkőzésen 8 gól és 8 gólpassz a mérlege. A hírek szerint nem csupán a Premier Leagueből figyelik a korosztályos válogatott futballistát, hanem a Serie A (Atalanta, Napoli) és a Ligue 1 (AS Monaco) mezőnyéből is érdeklődnek iránta. A Hertha abban az esetben engedné el egyik legnagyobb értékét, ha legalább 30 millió eurót kapna érte.

Cunha 2020 januárjában érkezett a Herthához az RB Leipzigtől, 18 millió euró ellenében. Azóta 39 meccsen lépett pályára, amelyeken 13 találatot és 10 asszisztot könyvelhetett el. Szerződése 2024 nyaráig köti aktuális csapatához. Piaci értékét 30 millió euróra taksálja a mértékadó transfermarkt.