Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kinevezte új edzőjét az Eintracht Frankfurt! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Eintracht Frankfurt gárdája hivatalos fórumain jelentette be, hogy kinevezte új vezetőedzőjét Oliver Glasner személyében.

Megtalálta Adi Hütter utódját az Eintracht Frankfurt együttese. A bajnokságot az 5. helyen záró csapattól Hütter a Borussia Mönchengladbach gárdájához távozott. A Frankfurttal sokáig a Real Madrid legendáját, Raúlt hozták hírbe, mint lehetséges vezetőedző, ám ez végül meghiúsult, miután a piros-feketék a mai nap folyamán bejelentették, hogy Oliver Glasner lesz a csapat vezetőedzője. A Frankfurt szóvivője, Axel Hellmann az alábbiakat mondta Glasnerről a hivatalos bejelentés után:

Oliver Glasner bizonyította az elmúlt két évben a Wolfsburgnál, hogy képes a legmagasabb szinten teljesíteni úgy, hogy a fiatal játékosoknak is megadja a lehetőséget. Mi olyan edzőt kerestünk, akinek van tapasztalata a Bundesligában és a nemzetközi porondon is, úgyhogy gyorsan realizálódott bennünk, hogy Glasner lehet a tökéletes választás erre a feladatra. Biztosak vagyunk abban, hogy ugyanolyan sikeresen irányítja majd a Frankfurtot, mint ahogy azt a Wolfsburggal tette.

Glasnert 2022 nyaráig kötötte szerződése a Wolfsburghoz, így a Frankfurtnak ki kellett vásárolnia őt a kontraktusából, de a felek megegyeztek abban, hogy nem hozzák nyilvánosságra az átigazolási díjat. A 46 esztendős tréner 2024 nyaráig szóló szerződést írt alá. A Wolfsburgot összesen 87 mérkőzésen irányította, ahol 41-22-24-es mérleget tudott felmutatni.