Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Arany-kupa: Katar és Costa Rica is a csoportja élén zárt! – videóval

Végéhez ért az Arany-kupa csoportköre a C és a D jelű kvartett mérkőzéseivel. Costa Rica és Katar nyerni tudott, így megszerezték a csoportelsőséget, míg Honduras és Jamaika számára a vereség is belefért a továbbjutás szempontjából.

(Photo by Douglas P. DeFelice/Getty Images)

Az első két kört követően 6-6 ponttal álló és már biztos továbbjutó Costa Rica és Jamaika csapott össze, hogy eldöntsék a csoportelsőség sorsát. A mérkőzésen végig jóval támadóbban lépett fel Jamaika, de hiába alakítottak ki rengeteg lehetőséget az első félidőben, nem tudtak gólt szerezni. A második játékrészben aztán megtört a jég, igaz ezt Costa Rica törte meg, miután Ruiz góljával előnybe kerültek, 1-0! A 72. percben elveszítette kapusát a costa ricai csapat, miután a játékvezető kiállította Moreirát. Hiába került azonban emberelőnybe az utolsó 20 percre Jamaika, még az egyenlítés sem jött össze, így a csoport második helyén jutottak tovább.

Costa Rica – Jamaika 1-0 (0-0)
Gólszerző:
Ruiz (53.) ill. –
Kiállítás: Moreira (72. ill. –

A mérkőzés összefoglalója:

 

A másik mérkőzés Suriname és Guadeloupe szempontjából már csak arról szólt, hogy melyikük tudja szebben zárni a tornát. A vezetést Suriname szerezte meg Vlijter 14. percben lőtt góljával, 1-0! Erre gyorsan volt válasza Guadeloupénak, ugyanis 6 minutummal később Phaeton egyenlített, 1-1! 9 perccel később viszont már emberelőnybe került Suriname, miután Irepet kiállította a játékvezető. Hiába játszott azonban emberelőnyben Suriname, sokáig nem tudták ezt kihasználni. A 79. percben aztán Hasselbaink góljával ismét megszerezték a vezetést, 2-1! Ezt az előnyt pedig már nem adták ki a kezükből. Guadeloupe végül 9 emberrel fejezte be a mérkőzést, miután a 95. percben Annette megkapta a második sárgáját.

Suriname – Guadeloupe 2-1 (1-1)
Gólszerzők:
Vlijter (14.), Hasselbaink (79.) ill. Phaeton (20.)
Kiállítás: – ill. Irep (29.), Annette (90+5.)

 

A C-csoport végleges állása:

(A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!)

 

A D jelű kvartett első mérkőzésén is a csoport első helye volt a tét Honduras és Katar között. A labdabritoklást ugyan átengedte Katar az ellenfél számára, de a gólszerzést nem. A 25. percben előnybe is kerültek Ahmed góljával, 0-1! A 41. percben még tovább növelhették volna az előnyüket, de Afif kihagyta a büntetőt, így maradt az egygólos különbség a szünetre. A második félidőben megpróbált fölénybe kerülni Honduras, gólt viszont nem tudtak lőni. A találkozót végleg a 94. percben tudta lezárni Katar, Hatim találatának köszönhetően, 0-2! Katar így 2 sikerrel és 1 döntetlennel megnyerte csoportját.

Honduras – Katar 0-2 (0-1)
Gólszerzők: – ill
. Ahmed (25.), Hatim (90+4.)

A mérkőzés összefoglalója:

 

A csoportkör küzdelmeinek utolsó felvonásaként még Panama és Grenada mérte össze a tudását egymással. A találkozó egyértelmű esélyesének számított Panama és ezt gyorsan bizonyították is. A 7. percben Quintero juttatta előnyhöz a csapatot, majd 20 perccel később Rodriguez is bevette a kaput, így kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre a felek. A második játékrészben Rodriguez a második találatát is megszerezte, ezzel eldöntve minden kérdést. A 76. percben összejött a szépítés Grenadának Frank révén. Grenada így legalább nem úgy végezte a csoportkört, hogy nem szerzett gólt a 3 mérkőzés során. Hiába nyert azonban magabiztosan Panama, 4 szerzett pontjuk nem lett elég arra, hogy továbbjussanak a csoportból.

Panama – Grenada 3-1 (2-0)
Gólszerzők:
Quintero (7.), Rodriguez (27., 64.) ill. Frank (76.)

A D-csoport végleges állása:
(A tabellát köszönjük az eredmények.com-nak!)