Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: majdnem féltávnál feje tetején a liga

A lengyel elsőosztályú bajnokságból lement tizennégy forduló és egészen elképesztő, ahogy a bajnokság áll.

A 18 csapatos bajnokságot a Lech Poznan vezeti, amely az előző szezonban csupán a 11. helyen végzett a bajnokságban. A poznaniak csupán jobb gólkülönbségüknek köszönhetően előzik meg a Lechia Gdansk, amely csapat tavaly szintén csak a középmezőnyben szerénykedett.
A Lech egyike annak a három csapatnak, amelynek csupán egy veresége van, viszont a kék-fehér csapat játékosai két legutóbbi mérkőzésükön nyeretlenek maradtak.

A Lech feltámadásának ellenére a bajnokság meglepetés csapata a Radomiak Radom. Az újonc csapat 5. helyen áll a bajnokságban csupán két vereséggel. A gárda másodosztályú bajnokként jutott fel az előző szezon végén. A csapat kiválóan kezdte a bajnokságot rögtön az 1. fordulóban gól nélküli döntetlent játszott a Lech Poznannal, majd a következő fordulóban megverte a címvédő Legia Varsót. Ugyan a csapatnak volt egy 7 meccses nyeretlenségi szériája a bajnokságban, viszont a hétből csak egyet veszítettek el, azóta legutóbbi három meccsüket megnyerték.

Ha már Legia, ők a liga negatív meglepetései, sőt összességében a gyenge szereplésük talán még nagyobb szenzáció, mint a Radomiak menetelése.  A rekordbajnok csupán 12 meccset játszott le, de ennek ellenére is csalódás keltő a tabellán elfoglalt 17. azaz utolsó előtti helyük. A varsói csapat csupán három találkozót tudott megnyerni és legutóbbi hat találkozóját egyaránt elveszítették, már ami a bajnokságot illeti.
Ugyanis az El-ben szépen helytáll a csapat, négy csapatot is le kellett győzniük a csoportkörbe jutásért. Az Ekl-ben a Tottenhamet kiütő Bodo/Glimt volt az első ellenfele, majd sorban az észt Flora, Dinamo Zagreb és Slavia Praha kiejtésével jutottak a csoportkörbe. Ahol folytatták remek nemzetközi szereplésüket, két 1-0-ás győzelemmel kezdtek a Szpartak Moszkva és a Leicester City ellen, azóta viszont két vereségük van a Napoli ellen.
A Legia vezetősége október végén az edzőváltás mellett döntött, azonban egyelőre Marek Gołębiewski sem tudott lendíteni a csapat szekerén.

A lengyel bajnokságban jelenleg két honfitársunk szerepel. Egyikük a 8. helyen álló Piast Gliwice támadója, Vida Kristopher. A 26 éves játékos 10 mérkőzésen szerepelt a bajnokságban ezeken 3 gólt és 1 gólpasszt szerzett.
A másik magyar játékos az Andorra ellen a nemzeti csapatban is bemutatkozó Tamás Márk. A védőnek nincs jó szezonja csupán két meccsen szerepelt a Slack Wroclaw-ban, és egy piros lapja is van már.

Ekstraklasa állása

A góllövőlista élmezőnye

A Legia El-csoportjának állása