Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Premier League-be vinnék a Ferencváros kiválóságát – sajtóhír

Az Európa-liga-szereplését győzelemmel kezdő Ferencváros egyik legjobbja iránt az angol bajnokság (Premier League) mezőnyéből mutatkozott érdeklődés…

(Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)

Az ulloi129.hu külföldi forrásokra hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy az angol bajnokság (Premier League) idei szezonjában még nyeretlen Everton le szeretné igazolni a Ferencváros támadóját, Adama Traorét.

A 27 éves mali csatár még csak nyáron igazolt a zöld-fehérekhez, azóta minden sorozatot figyelembe véve 14 mérkőzésen 12 gólt szerzett a magyar bajnok egyesület színeiben. Traoré az NB I-ben öt meccsen öt gólra volt képes, a BL-selejtezők alatt négy alkalommal volt eredményes, az El-selejtezőkön kétszer talált be és gólt lőtt a csütörtöki El-csoportmeccsen is.

Azelőtt a moldovai Sheriff Tiraspol játékosa volt, amellyel tavaly részt vett a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. Traoré a csoportkörében gólt szerzett az Inter és a Sahtar ellen, gólpasszt adott a Real ellen. Összességében előző állomáshelyén 60 mérkőzés leforgása alatt 25 gólt és 16 gólpasszt regisztrált. Azelőtt a francia Metz csapatában szerepelt, ahol a 2018-2019-es szezonban négy meccs jutott neki.