Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSG sportigazgatója megszólalt Messi jövőjéről

A Paris Saint-Germain együttese tavaly nyáron kötött kétéves szerződést a Barcelonától érkező klasszissal, de továbbra is marasztalni akarják őt…

(Photo by Nir Keidar/Soccrates/Getty Images)

Francia sajtóbeszámolók szerint a Paris Saint-Germain vezetősége továbbra is foglalkoztatni szeretné Lionel Messit, és arra készülnek, hogy a világbajnokság után új szerződést ajánlanak az argentin klasszis részére. Mindezt a minap a párizsiak sportigazgatója, Luis Campos is megerősítette:

“Megkérdeztem Messit, hogy akar-e maradni, és elmondtam neki, hogy őszint remélem, itt marad a hároméves hivatali időm alatt. Rendkívül elégedett vagyok vele.”

“Megfelelő energiával rendelkezem, hogy a PSG-ért küzdjek és nagy dolgot vigyünk véghez. Három évre csatlakoztam, meglátjuk, hogy utána mit hoz a jövő” – tette hozzá a sportvezető saját pozíciójával kapcsolatban.

A 35 éves kiválóság múlt nyáron hagyta el másfél évtized után a Barcelona csapatát, és szerződött a PSG-hez. Messi új állomáshelyén a statisztikákat tekintve profi karrierje egyik leggyengébb idényét futotta, hiszen 33 mérkőzésen mindössze 11 találat fűződött a nevéhez 13 előkészítése mellett. Minden bizonnyal nem sikerült tökéletesen beilleszkednie új csapatába és/vagy nem igazán érzi jól magát Párizsban. Jövőjével kapcsolatban folyamatosan jelennek meg újabb és újabb pletykák.

Ugyanakkor az újonnan elindult idényben Messi szemlátomást jobban teljesít a PSG-ben, tíz mérkőzésen öt gólt és nyolc gólpasszt jegyzett.

Mint ismeretes, Messi mostani szerződése 2023 nyaráig érvényes. A párizsi klub vezetése azt tervezi, hogy legalább újabb egy évvel, 2024-ig meghosszabbítja a klasszis kontraktusát.