Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kőkemény üzenetet fogalmazott meg a Real kiválósága

A Real Madrid fiatal brazil támadóját az utóbbi időben számtalan kritika érte, melyekre nemrégiben velős választ fogalmazott meg…

(Photo by DAX Images/NurPhoto via Getty Images)

A Real Madrid brazil csatárcsillaga, Vinícius Júnior az elmúlt napokban táncos gólöröme durva megjegyzésekeket kapott. Ezúttal minden őt becsmérlő felé fogalmazott meg egy üzenetet:

“Amíg a bőrszín fontosabb, mint a szemek csillogása, addig háború lesz! Ezt a testemre tetováltattam. Ez a gondolat állandóan a fejemben van. Ez az a hozzáállás és filozófia, amelyet próbálok a gyakorlatba ültetni az életemben.

Azt mondják néhányan, hogy a boldogságom zavarja őket. Egy fekete brazil boldogsága Európában. De a győzelem iránti vágyam, a mosolyom és a csillogás a szememben ennél sokkal nagyobb. El sem tudjátok képzelni.

Egy nyilatkozatban idegengyűlölet és rasszizmus áldozata lettem. De egyik sem tegnap kezdődött. Hetekkel ezelőtt elkezdték kriminalizálni a táncaimat. Olyan táncokat, amelyek nem az enyémek. Ronaldinhóé, Neymaré, Paquetáé, Griezmanné, Joao Felixé, Matheus Cunháé… brazil funk-, és szambaművészeké, reggaeton énekeseké és fekete amerikaiaké. Ezek a táncok a világ kulturális sokszínűségének ünneplését jelentik. Fogadjátok el és tartsátok tiszteletben. Nem fogom abbahagyni.

Olyan országból származom, ahol nagyon nagy a szegénység, ahol az emberek nem juthatnak hozzá az alapvető oktatáshoz… és sok esetben étel sincs az asztalon! Nem szoktam nyilvánosan reagálni a kritikákra. Támadnak, de nem beszélek. Dicsérnek, de nem szólok. Ehelyett dolgozom! Sokat dolgozom. A pályán és azon kívül is. Létrehoztam egy alkalmazást, amely segíti a gyerekek oktatását az állami iskolákban mindenféle anyagi segítség nélkül. Iskolát hoztam létre a nevemmel.

De még ennél is többet fogok tenni az oktatásért. Azt akarom, hogy a következő generációk felkészültek legyenek, mint én, hogy harcoljanak a rasszisták és az idegengyűlölők ellen.

Mindig igyekszem profi és példamutató állampolgár lenni. De erre nem kattintanak, ez nem divat az interneten. A forgatókönyv mindig ugyanaz, bocsánatkérés, és hogy “félreértettek”.

De megismétlem nektek, rasszistáknak: nem hagyom abba a táncot. Legyek akár a Sambadrome-ban, akár a Bernabeuban, vagy bárhol máshol.

Egy nagyon boldog ember szeretetével és mosolyával, Vini Jr.”