Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Braithwaite a Barcáról: „Bizonyítottam, de nem kényszerítettek a távozásra…”

Még nincs két hete, hogy az FC Barcelona keretéből kiebrudalt Martin Braithwaite rejtélyes nyilatkozatot adott a klubváltásával kapcsolatban, miután megszerezte első gólját új munkahelyén az Espanyolban.

(Photo by Xavier Bonilla/NurPhoto via Getty Images)

A várakozásokkal ellentétben nem egészen úgy folytatta a múltkori felszólalását, ahogy azzal számolni lehetett. A 31 éves dán támadó immár hazája válogatottjával készül a Nemzetek Ligája napokban esedékes záró fordulóira. Braithwaite az egyik helyi lapnak nyilatkozott, és roppant visszafogottan beszélt szakításáról a Barcával:

„Nem kényszerítettek távozásra, és nem is éreztem ezt az érzést. Régóta tudtam, hogy nem maradok. Focizni akartam, és a menedzser nem hitt bennem, így nem volt mit tenni. Volt, amikor azt hittem, hogy változtathatok a dolgokon, de aztán rájöttem, hogy ez lehetetlen. Nincs semmi negatív mondanivalóm a barcelonai kalandomról, azt hiszen, sok kritikát hallhattam. Mégis én voltam a házi gólkirály az előző szezonban, mielőtt megsérültem. De aztán edzőváltás történt, és Xavi többet akart. Megmutattam, hogy megvannak a képességeim ahhoz, hogy a Barcellonában játszhassak.”

– fogalmazott egy kissé meredeken a hányattatott sorsú támadó.

Braithwaite házi gólkirályságra való hivatkozása kicsit erős megállapítás volt a részéről. Két gólt szerzett a bajnokságban (azt is egy meccsen, a Real Sociedad ellen), majd szeptembertől januárig sérült volt. Aztán Xavinál már csak perceket kapott néha-néha.