Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: szerződést hosszabbított kulcsjátékosával a Freiburg! – Hivatalos

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Freiburg együttese hivatalos oldalán bejelentette, hogy szerződést hosszabbított kulcsjátékosával, Maximilian Eggesteinnel.

(Photo by Sebastian Frej/MB Media/Getty Images)

A következő szezontól érkező új edző kinevezése után újabb fontos hírt közölt szurkolóival a Freiburg együttese. A német gárda ugyanis hivatalos oldalán bejelentette, hogy sikerült megállapodniuk Maximilian Eggesteinnel a közös folytatásról. A középpályás 2021 nyarán 5 millió euró ellenében érkezett a Freiburghoz a Werder Brementől, és az első pillanattól kezdve a csapat meghatározó játékosaként számolt vele Christian Streich, amit jól mutat, hogy első szezonjában 36, ezt követően 43, idén pedig már 37 mérkőzésen kapott lehetőséget, a játékpercei pedig minden szezonban meghaladták a 3000-et, valamint az is kiemelendő, hogy jelenleg ő a csapat harmadik számú csapatkapitánya Günter és Grifo mögött. A hivatalos bejelentés után az alábbiakat mondta a középpályás:

Nagyon boldog vagyok a szerződéshosszabbítást illetően. Már majdnem három éve a csapatnál vagyok, de úgy érzem, mintha már sokkal régebb óta ide tartoznék, ami azt mutatja, hogy a tökéletes helyen vagyok a karrierem szempontjából.

Maximilian Eggestein a Freiburg színeiben eddig minden sorozatot figyelembe véve 116 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a találkozókon pedig 6 gólig és 8 gólpasszig jutott. A középpályás korábbi szerződése 2025 nyarán járt volna le a csapatnál, de a hivatalos közleményben a felek nem tették közzé, hogy az új megállapodása meddig köti Eggesteint a klubhoz.