Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB 2014: Nagyszerű olasz győzelem – Pirloék máris a továbbjutás kapujában? + VIDEÓ

Már az első fordulóban sor került a D csoport legnagyobb rangadójára, az Anglia – Olaszország futballháborúra. Nem túlzás az utóbbi megnevezés, ugyanis a két labdarúgókultúra, és játékstílus tökéletesen más vonalat képvisel. Éppen ezért is volt garantálható, egy kiváló összecsapás.

www.goal.com

D csoport, 1. forduló
A brazíliai csodaszépséges semmi közepén futott ma össze az angol, és az olasz csapat. Az előzetes esélylatolgatások, de már pusztán a különböző fogadóirodák is a „Háromoroszlánosokat” látták esélyesebbnek. El is mondjuk miért: egyrészt a 2006-os világbajnok nyolc évvel ezelőtti elődöntős győzelme óta nem nyert vb meccset. Másrészt pedig elmúlt hét fellépését egy vereség kivételével döntetlenre adta.

Cesare Prandelli alakulata ugyanis utoljára még tavaly, Csehország ellen tudott győzedelmeskedni, így éppen ideje volt a változtatásnak. Az olaszok hozták a saját játékukat, amit az elmúlt években tökéletesen megtanultak. Azaz magabiztos védekezés, amihez most az alapot nem az utolsó pillanatban megsérült Gigi Buffon, hanem Salvatore Sirigu adta. A középpálya vezére, és minden támadás lefuttatója Andrea Pirlo pedig ismét megmutatta, hogy veteránként is ő az úr, jó eséllyel élete utolsó válogatott tornáján.

Eközben örömteli volt látni, hogy az angolok bizony nagyon komolyan veszik azt, hogy ha a „Squadra Azzurra” védekezni akar, akkor bizony ők támadni fognak. Roy Hodgson szövetségi kapitány „liverpooli” kezdőcsapata egy irigylésre méltó támadónégyessel kezdett. Az előretolt Sturridge mögött Rooney rohamozott, kinek szárnyain Sterling, és Welbeck segédkezett.

Mindezekből logikusan következik, hogy a védekezésre, labdatartásra berendezkedő Prandelli-legények birtokolták többet a Brazuca nevű játékszert. Ki is használták ezen fölényüket az olaszok, hiszen a Juventusos Marchisio a 35. percben unt meg egy laza gurigázást, és senkitől sem zavartatva, több mint 20 méterről zúdított Joe Hart kapujába. Ám nem tartott sokáig a talján előny, lévén alig két perccel később Rooney beadását kapásból pofozta már a másik kapuba Daniel Sturridge.

A második félidő szinte alig kezdődött el, Mario Balotelli beköszönt, és nem csak élete első világbajnoki gólját szerezte, de hazájának a vezetést is, ismét.

Az olaszok még egy ideig igyekeztek az újbóli vezetés után rohamozni, ám viszonylag hamar visszavettek a lendületből. A játék képe kiegyenlítődött, több veszélyes lehetőség a fehérmezesek előtt adódott. A hajrára azonban mégis hiába támadgattak többet Gerrardék, semmit sem tudtak gólra váltani, így maradt az 50. percben kialakult 1-2. Ezzel tehát megszakadt az olasz hosszas nyeretlenségi szériája, míg az angolok 1977 óta továbbra sem tudnak nyerni az „Azzurrik” ellen.

Anglia – Olaszország 1-2 (1-1)
Manuas, Arena Amazonia
Vezette: Björn Kuipers (holland)
Anglia: Hart – Johnson, Cahill, Jagielka, Baines – Gerrard, Henderson (Wilshere, 73. perc) – Rooney, Sterling, Welbeck (Barkley, 61.) – Sturridge (Lallana, 80.).
Olaszország: Sirigu – Darmian, Barzagli, Paletta, Chiellini – De Rossi – Candreva (Parolo, 79. perc), Pirlo, Verratti (Motta, 57.), Marchisio – Balotelli (Immobile, 73.).
Gólszerzők: Sturridge (37. perc), illetve Marchisio (35.), Balotelli (50.)
Sárgalap: sterling (90+2. perc)


Marchisio Amazing Goal England vs Italy 0:1… by ntpflora

Sturridge fantastic Goal England vs Italy 1:1… by ntpflora

Mario Balotelli Goal England vs Italy 1-2… by cupgoals
Balogh József