Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL-re hangolva, 1. rész: Szőcs Réka

A Foci Club.hu felvezető interjú-sorozatában a Bajnokok Ligájára készülő MTK egy-egy játékosát szólaltatja meg. Az első alanyunk a csapat válogatott kapusa, Szőcs Réka, aki sérülten is maximálisan meghálálja a bizalmat.

Sérült térddel is kirobbanthatlan Szőcs Réka a kapuból. – fotó: Facebook.com/MTKCsajok

„Végy egy jó kapust!” – tartja a közismert mondás, mint a futball vagy akár más – gólra játszott – csapatsportág aranyszabálya. Nos, ebben a tekintetben az MTK évek óta biztos pontként számíthat Szőcs Rékára, hiszen a válogatott kapus kirobbanthatatlan a kapuból, pedig az utóbbi hónapokban sérüléssel bajlódik. A térde nem egészséges, így a téli szünetben kés alá fekszik. Erről is kérdeztük a rutinos portást, de természetesen a fő téma az október nyolcadikai Bajnokok Ligája összecsapás volt.

– Először is a legfontosabb kérdés: Hogy van a térded?
– Köszönöm,a kérdést, fogjuk rá ,hogy megvan, igazából hol jobb állapotban van a térdem, hol rosszabb, sajnos jó csak akkor lesz, ha megműtik végre.

– Pontosan mikor, és hogyan sérültél meg?
– Sajnos nem tudom megmondani, hogy pontosan mikor, de akkor rosszabbodott mikor kézsérülésem volt, és a mezőnyben edzettem mindennap és több rossz mozdulat következtében, rosszul csúszott meg a lábam és megrándult.

– Nem lehet leányálom így védeni, mikorra tervezed, hogy kés alá fekszel? Egyáltalán gondoltál arra, hogy már az előző bajnokság befejezése után sort kerítesz a beavatkozásra, megelőzendő egy súlyosabb sérülést?
– Nem egy leányálom valóban, de muszáj, nem tehetem meg a csapatommal, hogy a bajnokság elején kés alá fekszem és „cserben” hagyom őket. Valószínűleg november végén vagy december elején tervezem a műtétet. Nem gondoltam rá, hisz Bl előtt nem lett volna okos dolog, és még hátra voltak a válogatottal is a VB selejtezők.

– A válogatott után immár a Bajnokok Ligája kerül fókuszba. Egy kicsit visszatekintve a nyári selejtezőkre, csont nélkül jutottatok fel a főtáblára. Lehet-e bárminemű következtetést levonni a montenegrói sikerből?
– Én nem szeretnék levonni semmilyen következtetést. A csoportkörben úgymond mindig “gyengébb” ellenfelekkel kell megküzdenünk a csoportelsőségért, mint akikkel szembe kerülhetünk a főtáblán. Ezek a meccsek jóval másabbak iramban is.

– Idén végre összejött, amire évek óta vártatok, jelesül, hogy egyenrangú ellenféllel találkoztok. Miként látod a Neulengbach elleni
esélyeket?
– Igen végre elégedettek lehetünk a sorsolással, most először. Én jó mecset várok, ahol mindkét csapat hajtani fog, és ha odatesszük magunkat egyenrangú ellenfelei lehetünk az osztrák ellenfelünknek. Azért tegyük hozzá, hogy nem mi vagyunk a meccs esélyesei továbbra sem, hiszen azért jóval előttünk járnak még. De meglephetjük őket, nem sokat tudnak rólunk, mi annál többet róluk. Kaptunk egy esélyt ezzel a sorsolással, hogy valami nagyot összehozzunk, én bízom a csapatomban, ha úgy játszunk, ahogy tudunk, akkor látok esélyt a továbbjutásra, de nem lesz könnyű. Csapatként kell küzdenünk, nem egyénenként, ebben van az erőnk, és akkor még bármi lehet.

– Az, hogy Ti magabiztosan vezetitek a honi bajnokságot, míg az osztrákok botladoznak jelenthet fogódzót?
– Nem szabad erre alapozni, hogy ők most botladoznak mi meg magabiztosan vezetünk. Azért ők még is csak egy erősebb bajnokságban lépnek pályára hétről-hétre, nem szabad összehasonlítani a kettőt.

– Miként érint titeket, játékosokat, hogy semleges helyen, Felcsúton játszotok, és nem a megszokott környezetben?
– Nyilván én személy szerint jobban örültem volna a hazai környezetnek, vagy ha itt játszunk Budapest bármelyik stadionjában, de így alakult,ott kell bizonyítanunk. Remélem, jó hangulatú meccset tudunk játszani és remélem, sokan jönnek ki bíztatni minket.

Bajnokok Ligája, 1 forduló
2014. október 8.
18.00 MTK – NöSV Neulengbach – tv.: Duna World
Felcsút, Pancho Aréna, vezeti: Frappart (Manuela Nicolosi, Solenne Bartnik – franciák)

Gavalovits Sándor