Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: Három hét szünet után folytatódik a bajnokság – Előzetes

Újra egymásnak feszülnek a honi élvonalbeli pontvadászat csapatai a válogatott találkozók miatti szünet után. A fordulót keleti rangadó és fővárosi derbik szinesítik.

OTP Bank Liga

Kiesési rangadóra kerül sor a Viharsarokban, ahová a Puskás Akadémia csapata làtogat. A házigazda Békéscsaba a héten meglepetésre továbbjutott az MTK ellen a Magyar Kupában, ezt a teljesítményt szeretnék átmenteni a lila-fehérek a bajnoki találkozóra is. A csabaiak jelenleg a sereghajtó pozícióját foglalják el 14 meccs alatt megszerzett 8 ponttal, de a még éppen a bentmaradást érő 10. helyen álló akadémisták se lehetnek büszkék 12 egységükre. Bajnokit nagyon régen nyert mindkét csapat, de itt most óvaroskodásnak helye nincs, aki a szezon végén is a vonal felett akar lenni, annak meg kell mutatnia, hogy helye van az NB I-ben.

Meglepetésre dobogósok csatáját rendezik Pakson. Szombat délután a Haladás látogat az atomvárosba és egy esetleges győzelemmel fel is léphetne a tabella második helyére. A két csapat üde színfoltja az idei kiírásnak több nagy meglepetést okozva. Jó formában várják az együttesek a találkozót, hiszen fordulók óta nem találtak legyőzőre. A csapatok augusztusi meccsét egyébiránt a Haladás nyerte 1:0-ra, így a visszavágás esélye is fűtheti a hazaiakat, no meg az, hogy valamelyest ellépjenek a második helyet bitorlóktol. A szombathelyiek biztos védekezésen alapuló stratégiáját ismerve senki ne fogadjon egy sok gólos élvezetes meccsre, valószínűleg a küzdőszellem fog dominálni, melyen kisebb meglepetést jelentene, ha valamelyik gárda egynél többször zörgetné meg a hálót.

Ellentétes előjelekkel várja az egyik fővárosi derbit az Újpest és a Honvéd. A vendég lila-fehérek visszataláltak a győzelmi ösvényre, és a hét folyamán a Magyar Kupából is továbbjutottak a Zalaegerszeg ellen (6:1 összesítésben). A Honvéd viszont mélyrepülésben van, fordulók óta nyeretlenek, valamint a kupából is kettős vereséggel búcsúztak az NB III-as Kozármisleny ellenében (4:2 a mislenynek). Ez a különböző út azt is eredményezte, hogy a csapatok menet közben helyet cseréltek a tabellán (7. Újpest 18pont, 8. Honvéd 17pont). Nagy kérdés, hogy folytatódik-e a sorminta a csapatoknál, vagy újabb fordulat következik be.

A rapszodikusan szereplő Videoton újra hazai pályán bizonyíthat, erre keresve sem találnának jobb ellenfelet, mint a kiesés ellen küzdő Vasast, akik pocsék formában vannak, és nem találják az ősz elején mutatott játékukat, mely a pontjaikat is eredményezte. A Videoton hazai pályán nagyon erős, sorra nyeri a találkozóit, így aztán meglepetés lenne, ha a vendég fővátosiak pontot tudnának csenni Fehérvárról.

Mindig felfokozott érdeklődés várja a keleti rangadót, melyen ezúttal a Debrecen lesz a pályaválasztó a Diósgyőr ellenében. A miskolciak erősen várakozás alatt teljesítenek, ám a vezetőség egyelőre kitart Bekő Balázs vezetőedző mellett. Noha a Loki csak 3 pontra van a dobogótól, az elmúlt év tized alapján a szurkolói nem azt szokták meg, hogy a csapatuk gyakorlatilag a bajnokság fele előtt kiszálljon a bajnoki címért folytatott versenyfutásból. A borsodiak egyébként nagyon régen nem nyertek Debrecenben, ám ez most is óriási bravúrnak számítana, bukdácsoló Loki ide vagy oda.

Minden bizonnyal a 2015/16-os kiírás bajnokát látja vendégül az MTK, legalábbis valami hatalmas blamának kéne bekövetkeznie ahhoz, hogy a Fradi ekkora előnyről elbukjon. Hétközben azonban a Csákvár megmutatta, hogy a zöld-fehérek sem verhetetlenek, más kérdés, hogy a 4:3-as vereség is bőven belefért Bödééknek, már ami a továbbjutást illeti. Valószínűleg ezt a csorbát igyekszenek majd kiköszörülni Thomas Doll fiai, az MTK pedig a Csákvár példáját követve a bajnokságban is elvenné az FTC veretlenségét, ezzel tapadva a dobogón álló Paks-Haladás párosra.

NB I 15.forduló:

15:30 Békéscsaba – Puskás Akadémia

15:30 Paks – Haladás

15:30 Honvéd -Újpest

15:30 Videoton – Vasas

15:30 Debrecen – Diósgyőr /TV: M4 Sport/

18:00 MTK – FTC /TV: M4 Sport/

Munkácsi Ádám