Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Otthon hullajtott el pontokat a Manchester City

Hét közben sem pihentek a csapatok Angliában. Szerda este rendezték meg a Premier League 21. fordulóját. A harmadik helyezett Manchester City hazai pályán fogadta az Evertont. Az esti másik két találkozón a Stoke hazai pályán fogadta a Norwichot, míg a Watford a Southampton otthonába látogatott.

_87697201_howard_reuters

Manchester City – Everton 0-0
Helyszín: Etihad Stadion, Manchester; Vezette: East
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: – ill. Besić (50-)

Manchester City: Hart – Clichy, Demichelis, Otamendi, Sagna – De Bruyne (Silva 74.), Fernando, Toure, Navas – Aguero, Sterling Vezetőedző: Pellegrini

Everton: Howard – Stones, Jagielka, Mori, Baines – Besić, Barry – Deulofeu (Piennar 71.), Barkley, Osman (Kone 71.) – Lukaku Vezetőedző: Martinez

Az Etihad Stadionban, Manchesterben 53000 ember gyűlt össze, hogy élőben láthassa a találkozót. A tét a hazaiak számára nagy volt, mivel egy esetleges pontvesztés esetén a riválisok nagyon elhúznak előttük a tabellán.

A szurkolóknak már az első pillanattól kezdve sem lehetett okuk panaszra. Már a 9. percben gólhelyzetet alakított ki a Manchester City. Sterling labdáját de Bruyne vette át, azonban jócskán a kapu mellé lőtt. A 18. percben Toure fejjel próbálkozott, azonban az Everton kapusa, Howard kiváló reflexről tett tanúbizonyságot, és hárítani tudta a fejest. Egy perccel később a vendégek játékosa, Osman is tesztelte Joe Hartot, de nem tudott túljárni az angol válogatott kapus eszén. A 31. percben ismét Osman veszélyeztetett. Lukaku beadására jól ért oda, de jócskán a kapu mellé lőtt.

A második félidő első 15 percében nem alakult ki komolyabb helyzet, mivel a védők mindig tisztázni tudtak. A 62. percben Agüero fejelt a kapu közepébe, Howard bravúrral hárította a próbálkozást, így ebből a kísérletből sem született gól. A 66. percben Sterling ziccerbe került, de ő sem tudott túljárni az Everton portásának az eszén. A 70. percben ismét Agüero előtt nyílt hatalmas lehetőség a gólszerzésre. Úgy tűnik, hogy ma Howard lehúzta a rolót, mivel az argentin nem tudott túljárni a hálóőr eszén. A 73. percben de Bruyne is vezetést szerezhetett volna a csapatának, de a labdát a kapu helyett a lelátóra rúgta. A 90. percben eldönthette volna a 3 pont sorsát Lukaku. Jól érkezett a beadásra, és el is fejelte a labdát, ám az pár méterrel a City kapuja mellé szállt. A mérkőzés végén a City drukkerek felhördültek, miután Sterlingnek hátulról csúszott oda az Everton játékosa a tizenhatoson belül, de East játékvezető nem ítélt büntető. A mérkőzés döntetlennel zárult. A Liverpoolal csak ikszelni tudott az Arsenal, így továbbra is csak 3 pont a hátránya a kékeknek a listavezető Ágyúsokkal szemben.  Az Everton a 11.

Stoke – Norwich 3-1 (0-0)
Gólszerzők: Walters (49.), Joselu (67.) ill. Howson (55.), Benett (78. – öngól)
Kiállítva: – ill. O’Neil (31.)

27 ezer ember gyűlt össze a Britannia stadionban, hogy élőben láthassa a mérkőzést.

Az első játékrészben elég sokáig kellett várni az első komolyabb helyzetre. A 28. percben a Stoke játékosa, Joselu eresztett meg egy lövést, azonban az a bal kapufa mellett szállt el. A 31. percben megfogyatkoztak a vendégek. Gary O’Neil kemény belépője piros lapot eredményezett, így 10 emberrel kellett folytatni a vendégeknek a mérkőzést. Az első játékrészben nem született gól.

A második félidőben négy percet kellett várni az első találatra. A hazaiak játékosa, Arnautovic remekül ívelte be a labdát a tizenhatosa. Walters elé került a labda, aki lőtt, és vezetést is szerzett a hazaiaknak. A találat a 49. percben született. Az 55. percben Howson egyenlített. Tizenhatosról ellőtt labdáját a kapus nem tudta hárítani. A 67. percben Joselu ismét vezetést szerzett a hazaiaknak. A tizenhatos vonaláról vágta be a labdát a bal alsó sarokba. A 78. percben a Norwich játékosa állította be a végeredményt. A beívelt labdába rosszul ért bele fejjel, és a saját hálójába juttatta a játékszert. Győzelmével a Stoke a 7. helyen áll, míg a Norwich csak 15.  

Southampton – Watford 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Long (17.), Tadic (73.) ill. –

A kezdősípszótól kezdve akció dús mérkőzést láthattunk. Az első találatig csupán 17 percet kellett várni. A hazaiak játékosa, Targett szépen, magasan ívelt be egy labdát a büntetőterületre. Long ugrott fel a labdáért, és megelőzve a védőket a kapu jobb sarkába fejelt. Ezzel vezetést szereztek a hazaiak. A 22. percben az előző gól előkészítője növelhette volna csapata előnyét, azonban a kipattanót a kapus kezei közé rúgta. 2 perccel később ismét csak egy kipattanó labdát lőtt el az első gól szerzője, azonban ő sem tudott túljárni a Watford kapusa eszén. Továbbra sem volt szerencséje a hazaiaknak, Mane a 36. percben a kapufát találta el, amiről kifelé pattant a labda.

A második félidő elején ismét Mane próbálkozott, de akciója nem volt eredményes. A 65. percben Davis gólt szerez a hazaiaknak, azonban öröme nem tart sokáig, mert a partjelző magasba lendülő zászlaja azt jelzi, hogy les miatt nem adták meg a találatot. A 73. percben Tadic lövése után már felugorhatott a hazai publikum. A tizenhatoson belülről tüzelt, a vendégek kapusa mozdulni sem bírt a lövésre. Több találat lefújásig már nem született. A tabellán még mindig a vesztes csapat áll jobban. A Watford a 10. helyen áll, a Southampton a 12.

kép: BBC

Nagy Gábor