Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa America: Ez történt tavaly

Hamarosan kezdődik a legrégebbi labdarúgó torna, a Copa America. Négy részes cikksorozatunkban visszatekintünk a torna kezdeteire, és bemutatjuk a legfontosabb momentumokat napjainkig.

Chile-Soccer-Copa-America-Chile-Argentina-1880x1241

Copa America (KATT a címekre):
Így született a Copa America
Változás a brazil válogatott keretében
Éremtábla
Otthon égett a címvédő
Ők állították meg a brazilokat

A Copa Americát tavaly Chilében rendezték meg június 11. és július 4. között. Ez volt 44. a dél-amerikai kontinenstorna. Chile utoljára 1991-ben rendezhetett Copa Americát, a címvédő Uruguay volt. 10 COMNEBOL tagországon kívül meghívtak még két válogatottat is. Mexikón kívül Japánt invitálták meg, de ők lemondták a részvételt, szintén így tett Kína is, ők a 2018-as világbajnoki selejtezők időpontjai miatt nem tudták vállalni a játékot. Végül Mexikó mellett Jamaika volt a másik résztvevő, aki elfogadta a meghívást.

Az egyenes kieséses szakaszban meglepetésre a rendező Chile egy góllal le tudta győzni a címvédő Urugay-t. Brazília büntetőkkel maradt alul Paraguay-jal szemben. Az elődöntőben Chile Perut múlta fölül, míg a brazilokat búcsúztató Paraguay-on az Argentinok gázoltak át.

A döntőben mindenki Argentínát tartotta esélyesnek, azonban Chile 120 percig tartotta magát, ami után következhette a büntetők. A rendezők nem hibáztak, azonban Messin kívül, Banega és Higuain sem tudta 11 méterről a hálóba juttatni a labdát. Így, történetük során először Chile emelhette magasba a 2015-ös Copa America megnyeréséért járó trófeát.

kép: wtop.com

Nagy Gábor