Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Több gólos előnyt herdáltak el a lengyelek! – videóval

Az idei franciaországi Európa-bajnokságon jó teljesítményt nyújtó lengyel nemzeti csapat először a kazah válogatott ellen mérkőzött meg. Ebből kifolyólag arra lehetett számítani, hogy Lewandowskiék simán behúzzák a találkozót, ám végül ez nem így történt, hiszen a kazahok nem kis meglepetésre megtréfálták Lengyelországot. 

2830675_big-lnd

Kazahsztán – Lengyelország 2-2 (0-2)
G.:
Khizhnichenko(51.,59.) ill. Kaputska(9.), Lewandowski(35., büntető)

A lengyelek viszonylag gyorsan magukhoz ragadták az előnyt, a 9. percben Blaszczykowski középre adása után Kaputska vette be a kazahok hálóját. A meccs ezután unalomba torkollott, egy újabb említésre méltó szituációig több mint 20 minutumot kellett várni. Ekkor Milik kapott passzt Rybustól, aki ordító helyzetben a felső lécet találta telibe. A 35. percben a vendégek tizenegyeshez jutottak, melyet Lewandowski magabiztosan értékesített. Nem sokkal később Kazahsztán szépíthetett volna, viszont Islamkhan nem élt a kínálkozó lehetőséggel. A 41. minutumban ismét a hazaiak veszélyeztettek, azonban Fabianski kapufára tudta paskolni Kuat fejesét. A félidő vége fele Milik növelhette volna csapata előnyét, de a lövése ismét a lécen csattant. A fordulás után gyorsan összejött a szépítés kazahok számára, az 51. percben Khizhnichenko szerzett gólt. Nem sokkal később már egalizálni tudtak a vendéglátók!!! Ismételten Khizhnichenko volt eredményes, a lengyelek rövid idő alatt elherdálták az előnyüket… A 84. percben közel járt Lengyelország ahhoz, hogy újra megszerezzék a vezetést, azonban Blaszcykowski lövése kifelé pattant a kapufáról. Az utolsó minutumokban egyik fél sem tudott betalálni, így 2-2-es döntetlennel zárult a mérkőzés. 

https://www.youtube.com/watch?v=d3CzS7If16E

Dánia – Örményország 1-0 (1-0)
G.:
Eriksen(17.) ill. –

A dánok az örményeket látták vendégül. A vezetést természetesen a hazaiak szerezték meg, a 17. percben Viktor Fischer egy pazar mozdulattal tette Eriksen elé a labdát, aki nem hibázott. A találkozó további szakaszában egyik csapat sem tudott betalálni, így 1-0-ás dán győzelemmel zárult az összecsapás.