Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zsinórban tizedik bajnokiját nyerte meg a Chelsea – videóval

Tovább folytatódott Antonio Conte és a Chelsea győzelmi sorozata az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 16. fordulójában. A hétközi játéknapon a sereghajtó Sunderland otthonába látogattak a londoni kékek. Tíz meccs, 30 pont…!

teljes-kepernyo-rogzitese-2016-12-14-225017

Sunderland – Chelsea 0-1 (0-1)
Helyszín: Stadium of Light: 41008 néző; Vezette: N. Swarbrick
Gólszerző: – ill. Fabregas (40.)
Sárga: Defoe (43.), O’Shea (45+2.), Borini (72.) ill. Pedro (56.)
Kiállítás: – ill.

Sunderland: Pickford – Kone, Djilobodji, O’Shea – Jones (Love 59.), Denayer, Kirchoff (Larsson 57.), Van Aanholt – Borini (Khazri 82.), Januzaj, Defoe. Vezetőedző: D. Moyes

Chelsea: Courtois – Cahill, David Luiz, Azpilicueta – Alonso, Fabregas, Kante, Moses – Pedro (Matic 76.), Willian (Chalobah 89.), Diego Costa. Vezetőedző: A. Conte

Még szeptember végén szenvedett 3:0-ás vereséget Antonio Conte csapata a városi derbin az Arsenal ellenében. A londoni kékek azóta viszont veretlenek, sőt hibátlanok. Hull City, Leicester, Manchester United, Southampton, Everton, Middlesbrough, Tottenham, Manchester City, West Brom és most a Sunderland. Ezen csapatokat győzte le a Chelsea, mely tíz meccses győzelmi szériát fut, bajnokaspiránssá lépett elő, s immáron lépéselőnyben van legfőbb riválisaival szemben. Tíz mérkőzés, 23 lőtt és mindössze 2 kapott gól, avagy a védelem és Courtois nyolc találkozón is érintetlen hálóval hozta le a kilencven percet.

A spanyol kapuvédő hálója a Sunderland otthonában is érintetlen maradt, Fabregas vezérletével és góljával pedig a három bajnoki pont is meglett. Mindvégig fölényben játszva magabiztos vendéggyőzelmet láthattunk. Willian és Diego Costa is közel állt a gólszerzéshez, ám lehetőségeiket “elszórakoztak”, melyet kis híján a hajrában a Sunderland megbüntetett. A Chelsea győzelmével 6 ponttal vezeti a ligát a második Liverpool előtt.

West Ham – Burnley 1-0 (1-0)
G: Noble (45+3.) ill.

Hat meccs óta tartó nyeretlenségi szériát tört meg a formán kívül teljesítő West Ham United, mely mindvégig nagy fölényben játszott. Az igazi különbség az első játékrészben ütközött ki, a mutatott játékot pedig Noble gólja koronázta meg az első felvonás hosszabbításában egy rontott büntetőt követően kipattanóból. Győzelmével a londoni klub négy pontra ellépett a kiesőzónától.