Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: Lacazette duplájával újra győzött a Lyon az OM ellen

A francia élvonalbeli bajnokság 21. fordulója igazi parázs derbyvel zárult, melyen  az Olympique Lyon együttese a nagy rivális Marseille együttesét fogadta hazai közönsége előtt.

df385

Olympique Lyon – Olimpuque Mairseille 3:1 (1:0)
Helyszín: : Parc Olympique Lyonnais (Lyon) Vezette: Buquet
Gólszerzők: Valbuena (43.), Lacazette (62., 75.) ill. Doria (67.)
Sárga lap: Yanga-Mbiwa (37.) ill. Fanni (48.), Sakai (85.)
Kiállítva: 

Lyon: Lopes – Morel, Mammana, Yanga-Mbiwa, Rafael – Tolisso (Ferri 85.), Gonalons – Valbuena (Depay 79.), Fekir (Tousart 71.), Cornet – Lacazette. Vezetőedző: Genesio

Mairseille: Pele – Sakai, Fanni, Rolando, Doria – Lopez (Alessandrini 66.), Zambo Anguissa, Sanson – Thauvin (Khaoui 89.), Gomis, Sarr (Cabella 66.). Vezetőedző: Garcia

Francia szakmai körökben csak Choc des Olympiques (Clash of the Olympics) derbyként emlegett Lyon- Mairseille összecsapással zárult a Ligue 1 hétvégi 21. fordulója. A két rivális 94. alkalommal mérte össze tudását, ami az eredményességet illeti a Lyon és a Mairseille is egyartánt 34-34 alkalommal győzte riválisát, míg pontosztoszkodás 41 alkalommal született. A Lyon legutóbb 2014-ben győzte le szintén hazai pályán a Mairseille együttesét, azóta négy nyeretlen mérkőzést vívtak a lyoniak a riválisuk ellen.

A találkozó első negyedórája komoly csatát hozott kevés gólhelyzet nélkül. Negyedórányi játékot követően folyamatosan átvette a hazai csapata játék irányítását és Genesis tanítványai gyors támadásokkal operáltak. Az első komoly Lyon lehetőség a 22. percbend adódott, mikor Valbuena lövésénél Pele muatatott be parádés védést. Egy percen belül másodjára is védenie kellett Pelenek miután Tolisso lövése a kapu bal oldalában kötött volna ki, ha nem avatkozik játékba a Mairseille francia portása. A vendégek nem igazán tudták veszélyeztetni a Lyon kapuját az első félidőben, míg a 41. percben ismét Pele mentette meg a góltól az OM csapatát. Két perccel az első félidő vége előtt azonban nem úszta már meg a Mairseille és ezúttal Pele sem tudott már a vendégeken segíteni, miután egy szögletet követően Valbuena fejezte be sikeresen az akciót.

Fordulást követően a Mairseille szintén szögletből egyenlíthetett volna, azonban Lopes résen volt és Gomis fejesét nagy bravúrral hárította a 48. percben. Az 51. percben a második játékrész első nagy lyoni lehetősége is kimaradt, Rafael fejesét ezúttal is Pele fogta bravúrral az ismétlést pedig Lacazette csúnyán fölé durrantotta. A 62. percben a vendégek vesztettek labdát saját térfelükön keresztül amit a Lyon kihazsnált és Lacazette révén kerültek ziccerbe a hazaiak, amit a hazaiak gólgyárósa  nem hibázott el és szezonbeli 16. gólját szerezte. A vendégek még viszonylag időben hat perccel a Lyon második gólja után válaszolni tudtak, és játékban maradtak, egy pontrúgást követően kihagyott a hazai védelem és nem tudtak tisztázni a tizenhatoson belül, amit Doria használt ki és közvetlen közelről a hálóba bombázott. A védő azonban hiába szerzett gólt a 75. percben hajmeresztő hibát követett el és a tizenhatosa előtt vesztette el a labdát ami után, Lacazette előtt ajtó ablak helyzet adódott, a francia támadó pedig ilyen ziccereket nem szokott elpuskázni, és ezúttal sem hibázta el. A 79. percben debütált a Lyon csapatában a héten a Manchester Unitedtől leigazolt Memphis Depay. Győzelmével a  Lyon 2014 után győzte le újra az Olimpique Mairseille együttesét.

A 21. forduló eredményei:

Bastia – Nice 1:1
Gólszerzők:  
Oniangue (17.) ill. Soquet (34.)

Nantes – PSG 0:2
Gólszerzők:  
Cavani (21., 65.)

Metz – Montpellier 2:0
Gólszerzők:
Diabate (14., 19.)

Guingamp – Rennes 1:1 
Gólszerzők:
Diallo (39.) ill. Gourcuff (46.)

Dijon – Lille 0:0
Gólszerzők: –

Bordeux – Toulouse 1:0
Gólszerzők:
Vada (1.)

Saint-Étienne – Angers 2:1 
Gólszerzők:
Bamba (51., öngól), Perrin (74.) ill. Pavlovic (17.)

AS Monaco – Lorient 4:0
Gólszerzők:
Boschilia (24., 28.), Germain (37., 59.)

francia

Képek: eredmenye.com, espfn.com

O.G.