Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Porto legújabb felfedezettje: Fransisco Soares

A Porto csapata híres arról, hogy rengeteg sztárt fedeztek már fel, elég csak James Rodriguezre vagy Radamel Falcaóra gondolni, de rajtuk kívül is egy egész csapatnyi játékost adtak már el, akiket később a legjobbak közt tartottak és tartanak is számon. Legújabb téli igazolások, Francisco Soares is erre az útra léphet. 

gettyimages-633822290

Forrás: GettyImages

Francisco Soares karrierje a Portónál csak január 28-a óta tart, amikor a téli átigazolási időszakban megvásárolták a Vitória Guimaraes csapatától, potom 3,5 millió euróért. Az üzlet jobban nem is sikerülhetett volna, hiszen Soares azóta 6 meccsen szerepelt a portugál bajnokságban, ami alatt 9 gólt szerzett. Ez azt is jelenti, hogy eddig minden bajnokin betalált, amikor pályára lépett. Ami nem jött össze neki, és már nem is fog, hogy a Bajnokok Ligájában is gólt szerezzen, de statisztikailag még így is a legjobb igazolás volt télen Európában.

Soares, akit Tiquinhóként is ismernek, két és fél évvel ezelőtt költözött Portugáliába, amikor a brazil CSP csapata kölcsönadta a portugál Nacionálnak. Innen a Guimaraesbe ment kölcsönbe, akik 2016 nyarán meg is vásárolták. A jelenleg 5. helyen álló klub színeiben Tiquinho összesen 5 találatot jegyzett januárig, amikor a Portónál bele nem kezdett a gólgyártásba.Teljesítménye feltűnt a brazil szövetségi kapitánynak, Titének is, aki be is hívta a sérült Gabriel Jesus helyett a válogatottba, ahol a jövőhéten akár debütálhat is.

A Porto mindig is jó érzékkel választotta ki a játékosokat, akik már náluk híresek lettek, de később nemzetközi szinten is kivívták a világ elismerését. Olyan játékosokat fedeztek fel, mint James Rodriquez, Radamel Falcao, Deco, Nicolas Otamendi, Ricardo Quaresma, Paulo Ferreira, Raul Meireles vagy Ricardo Carvalho. Tiquinho mellett egy másik tehetség is nálunk játszik André Silva személyében, akit már most az új Cristiano Ronaldóként tartanak számon.

Szigeti Andrea