Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Higuaín duplájával menetel tovább a Juve! – videóval

A hétközi, Barca elleni BL-negyeddöntős siker még inkább löketet adhatott a Juvénak, amely listavezetőként egyébként is nagyszerű formában van, ráadásul a ligautolsó otthonába látogattak a Zebrák a Serie A 32. fordulójában. A Juventus hozta a kötelezőt, és immár 8 pont az előnye a második helyezett Farkasokkal szemben. 

IMG_20170415_170437

Higuaín (balra) és Dybala – a két argentin ünnepelte előbbi remeklését (forrás: twitter.com/juventusfc)

Mandzukic gondoskodott volna arról a 10. percben, hogy megszülessen a Juventus vezető találata a Pescara otthonában, de Fiorillo nagyot védett. A 22. minutumban is a hazaiak kapusának bravúrja kellett Cuadrado távoli lövésénél.

Egy perccel ezután viszont már nem úszta meg a hazai csapat! Cuadrado labdáját Higuaín lőtte be a Pescara kapujába (0-1).

A félidő végéhez közeledve Higuaín megduplázhatta volna a Zebrák előnyét, de ismételten a hazaiak hálóőre védett!

Viszont a szünet előtt még berámolt egyet a Juve! A 43. percben Higuaín másodjára is eredményes volt – az argentin támadó Mandzukic passza után lőtt gól (0-2).

A 45. minutumban Dybala – aki a Barca ellen duplázott – is eredményes lett volna, de a fiatal argentin közel 25 méterről leadott lövésénél is az addig is nagyokat védő Fiorillo volt a nyerő. A szünetre kétgólos Juve előnnyel mehettek a csapatok, és csak a hazaiak hálóőrén múlott, hogy ne vezessen akár kétszer ennyivel a torinói éllovas.

Az első félidőben a Juventusnak óriási volt a mezőnyfölénye, és helyzetek terén is sokkal többet tudott felmutatni a vendég együttes. Ezzel szemben a fordulás után már félgőzzel játszott a Juve, vagy még annyival sem, nagyobb teret adva mezőnyben a Pescarának. Ezzel együtt sok érdekes nem történt a második félidőben, így tehát több gól sem esett, és igazán nagy helyzet sem alakult ki egyik oldalon sem. A Pescara három meccses veretlenségi sorozatát törte meg a papírformának megfelelően a címvédő, amely menetel az újabb bajnoki cím felé, míg a Pescara alighanem​ elbúcsúzhat a Serie A küzdelmeitől.

A Juventus előnye pedig az élen a második helyezett AS Romával szemben pedig már 8 pont!

Pescara – Juventus 0-2 (0-2)
Helyszín: Stadio Adriacito. Vezette: Marco Di Bello
Gólszerzők: – , ill. Higuaín (23., 43.)
Sárga lapok: Muntari (3.), Coulibaly (39.), Caprari (59.), Coda (89.), ill. Pjanic (12.)

Pescara: Fiorillo – Zampano, Campagnaro, Coda, Biraghi – Coulibaly, Muntari (Benali, 57.), Bruno (Bahebeck, 68.) – Memushaj, Caprari – Brugman (Verre, 77.). Vezetőedző: Zdeněk Zeman

Juventus: Neto – Lichsteiner, Barzagli, Rugani, Asamoah – Marchisio, Pjanic (Rincón, 46.) – Cuadrado (Lemina, 88.), Dybala (Sturaro, 54.), Mandzukic – Higuaín. Vezetőedző: Massimiliano Allegri

https://youtu.be/hDO0Pbhn8os

Nagy Dávid