Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb fiatal tehetség a Dortmund célkeresztjében – sajtóhír

Sajtóértesülések szerint újabb fiatal tehetséget szerződtetne a nyár folyamán a Borussia Dortmund. A sárga-feketék ezúttal a Bundesligában szereplő Werder Bremen egyik tehetségét nézte ki, aki többek között az Arsenal együttesében is megfordult.

gnabry124_v-vierspaltig

Sajtóértesülések szerint a Bundesligában érdekelt Borussia Dortmund szerződtetni kívánja a rivális Werder Bremen 21 esztendős német válogatott szélsőjét Serge Gnabry-t. Gnabry fiatal korábban már futballozott német csapatokban, mint például a Stuttgarter Kickers vagy a Stuttgart, de felnőtt karrierjét az Arsenal csapatában indította el. A Dortmundban olyan fiatal csapattársai lehetnek, amennyiben őket választja, mint például a Dembelé, Mor, Isak, Pulisic, Merino, Passlack akik a jövő generációját képviselik a sárga-fekete együttesnél.

Az ágyúsoknál eltöltött három szezonja során, mindössze 18 mérkőzés jutott a fiatal tehetségnek, a legutóbbi szezont például a West Bromwich együttesénél töltötte kölcsönben azonban ott sem kapott túl sok lehetőséget a bizonyításra. A kiugrást számára a riói nyári olimpiai játékok hozta meg, ugyan a német válogatottal ezüstérmet szerzett, de a tornán szerzett hat gólja több európai csapat figyelmét is felkeltette. Végül 2016. augusztus 31-én a Bundesligában szereplő Werder Bremen csapatához igazolt 5 millió font ellenében, ami nem bizonyult rossz döntésnek hiszen 21 mérkőzésen 10 gólt szerzett.

Gnabry szerződése eredetileg 2020-ig érvényes a Werder Bremen csapatához és a mértékadó transfermarkt portál a játékos piaci értékét 10 millió euróra becsüli.

Kép: skysports.com