Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ekstraklasa: Nagy Dominik lengyel bajnok, a Legia megvédte címét – videóval

Elképesztő izgalmak vártak a lengyel foci szerelmeseire, az utolsó 37. fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa. A bajnoki címre ugyanis még négy csapat is esélyes volt ráadásul ez a négy csapat egymás ellen dönthetett az aranyérem sorsáról.

K8cktkqTURBXy8zNDNkZGJlNWY1NzI2MGUxYzlhNTMzOGI2NTU1MjljZS5qcGVnk5UDAB_NA4TNAfqTBc0DFM0BvJUH2TIvcHVsc2Ntcy9NREFfLzE0MGIxY2ZlN2YwYWM1MmVkYzAxMGQ3MDk3OGU4NGJlLnBuZwDCAA

Legia Warszawa – Lechia Gdansk 0-0
Helyszín: Stadion Wojska Polskiego (Varsó) Vezette: Frankowski
Gólszerzők:
Sárga lap: Moulin (42.), Hlousek (43.) ill. Maloca (23.), Slavchev (33.), Haraslin (51.),
Kiállítva: Peszko (68.)

Jagelliona – Lech Poznan 2-2 (0-2)
Helyszín: Stadion Miejski (Bialystok) Vezette: Zlotek
Gólszerzők: Goralski (77.), Novikovas (87.) ill. Majewski (11.), Tralka (39.)
Sárga lap: Tomasik (61.), Guti (90+7.) ill. Robak (45.), Tetteh (83.), Bednarek (90+7.), Nielsen (90+7.), Putnocky (90+7.)
Kiállítva: Jevtic (88.)

Óriási izgalmak vártak a lengyel foci szerelmeseire az utolsó 37. fordulóban ugyanis négy csapat is versenyben volt a bajnoki címért. A forduló előtt első helyen álló Legia Warszawa a negyedik helyen álló Lechia Gdańsk csapatát fogadta, a második helyen tanyázó Jagiellonia Białystok pedig a harmadik helyen álló Lech Poznańt látta vendégül az utolsó körben. Nagy Dominik ezúttal is a kezdőben kapott helyett a Legia csapatában. A varsóiak azonban hiába játszottak fölényben az egész mérkőzésen nem bírtak a Lechia Gdansk csapatával és mindössze gól nélküli döntetlent értek el hazai közönségük előtt. Azonban ez is elégnek bizonyult ugyanis a rivális csapatok eredményei kedvezően alakultak a címvédő Legia számára. A Poznan egy félidő után kétgólos előnyre tett szert a Jagiellonia Białystok otthonában, ekkor úgy tűnt a Legia még bajba kerülhet akár. Azonban a hazai együttes a második félidő hajrájára összekapta magát és kétgólos hátrányból egyenlíteni tudott. A Poznan csapatából a mérkőzés végén Jevtic a kiállítás sorsára jutott, ami megpecsételte csapata sorsát. Ezzel pedig azt jelentette  a Legia Varsó 2016 után megvédte lengyel bajnoki címét. A varsói együttes fennállása 12. bajnoki címét szerezte meg, a legutóbbi öt szezonban pedig négyszer lett bajnok az Ekstraklasában a Legia.

https://www.youtube.com/watch?v=6aEXGLhChYQ

A 37. forduló eredményei és a bajnokság végeredménye:

Jagiellonia – Lech Poznan 2-2
Legia Warszawa – Lechia Gdansk 0-0
Pogon Szczecin – Korona Kielce 3-0
Wisla Krakow – Termalica 1-2

lengyel

Képek: Legia hivatalos fb oldala