Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Neymar tökéletesen debütált a PSG-ben – VIDEÓ

Mivel a már-már magunk mögött hagyott héten nem csak teljesen hivatalossá, hanem a Barcelona kifizetése után végre törvényessé is lett, elmondhattuk: Neymar a Paris Saint-Germain játékosa lett. A múlt heti lelátós nézelődés után ma este Unai Emery élesben is bevethette a brazil támadót, a szívós Guingamp ellen.

neymar002

A Guingamp az utóbbi években megszilárdította helyét az élvonalban, igaz, az előző szezonig egyeduralkodónak számító PSG levesébe nagyon ritkán tudott csak bele rondítani. Legutóbb éppen tavaly decemberben, amikor szintén hazai pályán fogadták az akkor még címvédő bajnokot. Cavaniék akkor 2-1-re maradtak alul, bár a tavaszi „visszavágót” már 4-0-val behúzták.

Az előjelek most mindenesetre szintén párizsi győzelmet ígértek, főleg, hogy ahogy fentebb is taglaltuk, Neymar is a kezdőcsapat tagja volt. Akárcsak az az Alphonse Areola, aki jelen állás szerint tartósan kiszorította a kapuból a tavaly sokat kritizált Kevin Trappot. A PSG támadósora mellesleg a világklasszis szintű Di María – Cavani – Neymar hármasból állt. Ezt a triót pedig akár a világ legveszélyesebbjének is hívhatjuk majd akár záros határidőn belül.

A helyzet az, hogy az első félidő a jó „cégér” ellenére sem hozott gólt. A labdát 73-27 arányban birtokló fővárosiak bár jóval több helyzetet alakítottak ki, nem tudták bevenni a hazai ketrecet.

A második félidőben aztán igazolódott a papírforma, és előbb egy ritkán látható és fatális öngóllal szerzett vezetést a PSG, majd a gólkirályi címre hajtó Edinson Cavani tette magabiztossá a vendég előnyt több mint félórával a lefújás előtt. Arról pedig, hogy teljes legyen a párizsi jó kedv, egy kiszenvedett gól „tehet”: már-már azt hihettük, hogy nem lesz az akcióból találat, de Cavani labdája megtalálta az újfiút, aki nem hibázott. Azaz Neymar megszerezte első gólját Paris színeiben (ami a citromsárga volt).

Győzelmével a PSG tapad a címvédésre készülő Monacora, illetve a még szintén hibátlan Lyonra, Marseille-re és Saint-Étienne-re.

Ligue 1 – 2. forduló
EA Guingamp – Paris Saint-Germain – (0-0)
Helyszín: Stade du Roudourou (Guingamp)
Gólszerzők: – ill. Ikoko (52. perc-öngól), Cavani (62.), Neymar (82.)
Sárgalapok: Ikoko (11. perc), Deaux (77.) ill. Motta (32.), Verratti (67.)

A bajnokság állása:

franciatabella 20170813

Góllövőlista:

franciagóll 20170813

Táblázatokért köszönet: www.eredmenyek.com

Íme a PSG hármasa:

https://www.youtube.com/watch?v=i0nHySd9CCU

Balogh József