Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb 2018: Íme a már biztos résztvevők névsora

Fogynak a helyek a jövő évi oroszországi labdarúgó-világbajnokságra, avagy a 32 kiadó helyből 8 már elkelt. Két forduló, majd pedig a pótselejtezők, avagy október közepén csak 6 kiadó hely lesz a pótselejtezők nyerteseinek. A mezőny november közepén válik véglegessé. Nézzük, hogy mit érdemes tudni az eddigi történésekről és a folytatásról. 

trophy-for-fifa-world-cup-2014

Európa (13+1)

Összességében 13 csapat jut ki az öreg kontinensről, illetve rendező csapatként Oroszország. Két fordulóval a vége előtt csupán egyetlen ország kvalifikálta magát biztosan, ez pedig Belgium. A 9 csoportelső mellett a 8 legjobb csoportmásodik pótselejtezőt vívhat majd egymással. A párharcok győztesei kijutnak, de hogy kik lehetnek pótselejtezős résztvevők? Jelen állás szerint akár Portugália, Olaszország és Hollandia is erre a sorsra juthat, utóbbinak még annak is örülnie kell, ha ez összejön. Németország, Spanyolország, Szerbia és Anglia ott van a kijutás küszöbén.

Afrika (5)

Még egyetlen csapat sem jutott ki, az utolsó szakaszban 4 fős selejtezőscsoportokban, oda-visszavágós rendszerben versengenek az egyes nemzetek. Az 5 csoportelső kijut, pótselejtezős hely nincsen. Az aktuális állásról bővebben ITT!

0cfc2e8d1ec5dd02ed0daa4635eae2dbDél-Amerika (4-5)

Brazília elképesztően kiemelkedik a mezőnyből, már fordulókkal ezelőtt kijutott. A fennmaradó három fix helyért azonban óriási a tolakodás. Uruguay és Kolumbia lépéselőnyben, Peru viszont hatalmas meglepetés küszöbén. Mindennek ár Chile, vagy Argentína kiesése lehet, avagy előbbi jelenleg pótselejtezőt érő ötödik, míg utóbbi csupán a hatodik helyet foglalja el a tabellán két játéknappal a vége előtt. Érdekesség, hogy a Messi, Dybala, Híguain, Icardi fémjelezte támadósor a legkevesebb gólt lőtte az egész mezőnyben. Labdarúgó-világbajnokság Lionel Messi nélkül? igenis elképzelhető forgatókönyv jelenleg…! A selejtezőcsoport állása, tabelle ITT! 

Ázsia (4-5)

Elsőként az ázsiai kontinensen zárult a selejtezősorozat, avagy megvan a 4 kijutó csapat, két országnak pedig még megadatik a lehetőség, hogy ott legyen Oroszországban. A csoportok végeredményéről bővebben ITT! Ázsiában a harmadik selejtezőszakasz két csoportharmadik csapata oda-visszavágós pótselejtezőt vív, a győztes pedig interkontinentális pótselejtezőn egy újabb párharc megnyerésével kvalifikálhat a vb-re.

CONCACAF (3-4)

Könnyen előfordulhat, hogy USA nem lesz ott a három kijutó között, Mexikó viszont már biztos résztvevő. Az utolsó két játéknap dönt USA sorsáról, mely ha így folytatja könnyen interkontinentális pótselejtezős párharcban találhatja magát.

Óceánia (0-1)

Jött a papírforma, az óceániai selejtezősorozatot Új-Zéland nyerte, mely így készülhet az interkontinentális pótselejtezőre.

Interkontinentális pótselejtezők (2)

Az interkontinenstális pótselejtező résztvevőit az egyes kontinensek adják, kivétel Európa, ahol földrészen belül zajlanak a pótselejtezők egymás közt. Dél-Amerika ötödik, a CONCACAF-zóna negyedik, az ázsiai pótselejtező győztese, és az óceániai selejtezősorozat bajnoka az, mely erre lehetőséget kap. A négy válogatottat összesorsolják, s oda-visszavágós párharc során a győztes repjegyet vált magának Oroszországba.

Menetrend

9. selejtezőkör – október 5-7.
10. (utolsó) selejtezőkör – október 8-10.

Ezalatt az ázsiai pótselejtezős párharc is lezajlik, és kialakul az európai, valamint az interkontinentális pótselejtező mezőnye és párosítása.

Pótselejtező – odavágók: november 9-11.
Pótselejtezők – visszavágók: november 12-14.

Teljes a vb mezőnye… – november 14.

Íme a már résztvevő csapatok névsora (8/32)

wckijutok