Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Osztrák kupa: vendég siker a bécsi örökrangadón!

Miközben a Magyar Kupában még csak éppen kialakult a legjobb harminckettő mezőnye, addig a „sógoroknál” már a nyolcaddöntőket rendezték az Uniqa ÖFB Cupon. A kör rangadója a múltban elért sikerek alapján egyértelműen a legnagyobb presztízsű meccsnek számító Austria – Rapid volt.

rapidwien001

Az osztrák „Újpest – Fradi” remek, minimális fordulatot is tartalmazó csatát hozott, amelyen végül a vendégek diadalmaskodtak a legendás Ernst Happel Stadionban. A két együttes ugyanebben a felállásban alig három napja találkozott a bajnokságban is. Akkor szintén a Rapid nyert, ahogy tegnap este is. Hiába birtokolta többet a labdát a lila-fehér együttes, sőt még támadott többet is, a Rapid hatékonyságára nem igazán volt ellenszere Thorsten Fink tanítványainak. A vendégek mestere, Goran Djuricin (a korábbi Fradi játékos, Marco édesapja) remekül megszervezte a vendégek kontrajátékát. Már a szünet előtt megvolt a zöld-fehér vezetés: pont egy Austria nevelés szúrt tört a hazai szívekbe, azaz Thomas Murg talált be a kapuba.

A szünet után azonban hozta a játék képe alapján a kötelezőt az Austria: a nigériai csatár tehetség, Ibrahim Alhassan Abdullahi egalizált az 50. percben. Ám mint mondtuk, ez is kevés volt végül, lévén a Rapid a hétvégén is győztes találatot jegyző Philipp Schoebesberger révén mégiscsak kicsikarta a győzelmet, és a továbbjutást a legjobb nyolc közé a kupában.

Két érdekesség a találkozóval kapcsolatban:
1. A mezőny szűkössége ellenére a két osztrák szupercsapat 2005- óta először találkozott a kupában. Akkor éppen Austria sikerrel zárult a párharc. És az egy döntő volt.
2. Mivel csak tíz csapatos az osztrák bajnokság, így egy bajnoki szezonban négyszer is összecsap egymással a két gárda. A gyakori randik ellenére azonban már egészen rég, 2015 márciusában győzött hazai pályán az Austria.

Uniqa ÖFB Cup – Nyolcaddöntő
Austria Wien – Rapid Wien 1-2 (0-1)
Gólszerzők: Abdullahi (50. perc), ill. Murg (41.), Schoebesberger(78.)

Balogh József