Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Giovinco elvesztette a reményt

Szinte hihetetlen, de nemsokára már 31 esztendős lesz a Juventus egykori legnagyobb reménysége, Sebastian Giovinco, akit az előző évtizedben Alessandro Del Piero méltó örökösének kiáltottak ki.

giovinco001

Azonban a torinói fiú nem mindig bírta a nyomást, és a Zebráknál is türelmetlenek voltak vele. Igaz, Giovinco még így is sokkal sikeresebb pályafutást tudhat már most maga mögött, mint a futballisták 99 százaléka.

Szinte hihetetlen, de a jó Sebastiannak egészen 2011-ig kellett várnia a válogatottbeli bemutatkozásra, ahol azóta 21 alkalommal léphetett pályára. Persze tegyük hozzá, hogy erre már 2015 óta nem volt lehetősége. És mi az oka a már több mint két éve tartó mellőzésnek? Olaszországban nem túl nagy a Major League Soccer respektje. A Squadra Azzurra szövetségi kapitánya Giampiero Ventura ugyanis rangon alulinak találja az észak-amerikai bajnokságot, amelyben Giovinco bizonyít hétről-hétre, a kanadai Toronto FC színeiben.

A statisztikusok szerint Giovinco miközben kulcsembere a már konferencia-csoportdöntőbe jutó Torontonak, a Sofascore.com osztályzatai alapján a világ-, és Európa-bajnok David Villa után a második legjobban teljesítő játékos a ligában. Érdekesség, de a harmadik helyen áll a már búcsúzott Real Salt Lake szlovák válogatott középpályása, Albert Rusnák (Manchester City nevelés).

A minap végül Giovinco ügynöke, Andrea D’Amico fakadt ki a sajtóban:

„Bármely olasz játékos reménykedne benne, hogy behívják a válogatottba, mert az megtiszteltetés, de Sebastian nem tudja már, hogy mit tegyen még, minden Venturatól függ.”

Giovinco a mostani szezonban 30 meccsen lépett pályára, és 20 gólt szerzett.

A svédek elleni, vb-pótselejtezőre készülő olasz válogatott keretéért KATT IDE!

Balogh József