Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ancelotti máris kapcsolatban az olasz szövetséggel

A korszakos leégés, vagyis a világbajnoki részvétel elmulasztása után nem késlekedhetnek az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) előljárói, egyes hírek szerint máris kapcsolatba léptek több jelölttel, köztük az első számú kiszemeltnek számító Carlo Ancelottival.

ancelotti

(forrás: mediagol.it)

A Bayern Münchentől szeptemberben menesztett Ancelotti jelenleg hosszú szabadságát tölti és korábbi nyilatkozata szerint nem is áll szándékában a szezon vége előtt munkába állni. Természetesen hazája szövetségi kapitányi posztja jelenthet akkora csábítást, hogy ezen az elhtározásán változtasson. Sajtóinformációk szerint a szövetség – igaz csak félhivatalos módon – már kapcsolatba is lépett a klasszis szakvezetővel, a közvetítői feladatokat minden bizonnyal Michele Uva, a FIGC technikai igazgatója és egyben az UEFA alelnöke végzi majd. A két fél régóta jó kapcsolatot ápol egymással, évekkel ezelőtt még a Parma csapatánál dolgoztak együtt.

Ancelottinak konkrét kikötései is lennének a pozíció elfogadása előtt; természetesen a szövetségnek számolnia kellene a nem éppen alacsony fizetésével, emellett több személyi kérdés is akadályozhatja a frigy létrejöttét, ugyanis Ancelotti elvár egy bizonyos szintű “tisztogatást” a szövetségen belül, hiszen tiszta lappal akarja indítani esetleges regnálását a válogatott élén.

Az olasz sajtó már meg is kezdte az Ancelotti-féle válogatott összeállítását, a római székhelyű Corriere dello Sport szerint a szakvezető segítője Paolo Maldini lehetne, míg az ideális kezdő a következőképpen állna fel: Donnarumma – Florenzi, Bonucci, Romagnoli, Emerson – Pellegrini, Jorginho – Candreva, Verratti, Insigne – Belotti.

Persze a konkrétumoktól még messze vagyunk, de a sok esetben megosztott Olaszországban egyvalamiben szinte mindenki egyetért, Carlo Ancelottinál ebben a pillanatban aligha van alkalmasabb ember az olasz válogatott renoméjának visszaállítására.

(zp)