Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan az új ausztrál szövetségi kapitány

A The Australian című lap pár napja szinte tényként közölte a hírt, hogy hamarosan Roberto Mancinit nevezik ki az ausztrál labdarúgó válogatott szövetségi kapitányi pozíciójába. Ehhez képest a mai nap folyamán érkezett a hivatalos bejelentés, miszerint Bert van Marwijk-et bízták meg a tisztséggel.

9360828-3x2-700x467

(forrás: ap)

A kinevezés érdekessége, hogy a selejtezősorozatban van Marwijk még Szaúd-Arábia válogatottját vezette, és nekik is “köszönhető”, hogy Ausztrália pótselejtezős szereplésre kényszerült.

A 65 éves holland szakember legnagyobb edzőként elért sikere a Feyenoorddal 2002-ben nyert UEFA-kupa, valamint a 2010-es világbajnoki ezüstérem hazája válogatottjának élén. Emellett eltöltött két, nem túl sikeres időszakot a Bundesligában, előb a Dortmund, majd a Hamburg kispadján.

A “socceroos” irányítása van Marwijk pályafutásának harmadik szövetségi kapitányi megbízatása lesz a már említett négyéves holland és kétéves szaúdi időszak után, ahonnan egyébként a sikeres vb-kvalifikáció után elmondása szerint azért távozott, mert “túl sokan, túl sok irányból próbáltak beleszólni a munkájába”.

(zp)