Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiesési rangadót nyert a Mainz a Freiburg ellen

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 30. fordulójának zárómérkőzése egy igazi kiesési rangadót tartogatott a számunkra. A 16., osztályozót jelentő helyen álló Mainz együttese a 15., még biztos biztos bennmaradást érő pozícióban tanyázó Freiburg együttesét fogadta.

A mérkőzés néhány perces késéssel indult, hiszen a szurkolók a hétfői játéknapot elítélő molinókat tettek ki a pályához közel, melyeket el kellett tüntetni. A néhány perces hegemónia után óriási, a szurkolók által generált sípszó kíséretében elkezdődhetett a találkozó, ami egyébként az egész találkozót végig kísérte.

de blasis

Megérte visszajönni az öltözőből a Mainz játékosainak. (kép: kicker.de)

A tét tehát óriási volt és ezt mindkét csapat érzete is, hiszen eléggé idegesen kezdtek. Ezt bizonyítja az is, hogy a negyedik percben egy bedobáson akadtak össze a felek. Sajnos a maga a játék elég gyenge színvonalú volt és kevés helyzetet hozott. A hazaiak próbáltak dominálni, de nagy lehetőségek nem akadtak előttük. A vendég Freiburg a kontrákra igyekezett játszani, ugyanakkor ehhez nem nagyon voltak meg az embereik. A félidő legnagyobb helyzete, ami egyébiránt egy igencsak érdekes eseménysorozat kezdete volt, a 45. percben történt. A hazaiak kapitánya, Brosinski került helyzetbe, majd lőtt kapura a büntetőterületen belülről. Kísérletét Schwolow kapus védte, de előtte Kempf karján irányt változtatott a labda. Ezt Guido Winkmann játékvezető nem vette észre és lefújta a félidőt. A csapatok már lényegében az öltözőben voltak, amikor a bíró Kölnből kapta a jelzést, hogy ugyan legyen kedves visszanézni azt a bizonyos Kempf kezezést. Winkmann miután újra megtekintette az esetet befújta a jogos tizenegyest és visszahívta a csapatokat. A büntetőhöz a kis argentin, De Blasis állt oda, aki belőtte azt Schwolow kapujába. Ezzel az érdekes góllal tehát 1:0-s hazai vezetéssel vonulhattak félidőre a felek.

maifrei

Így kezdődött a második 45 perc. (kép: twitter.com)

A második játékrész szintén késéssel vette kezdetét a szurkolók tiltakozása miatt. A nézők rengeteg szalagot dobtak be a pályára, aminek az eltakarítása jó néhány percet igénybe vett. Miután ez sikerült végre útjára indulhatott a labda, azonban a játék minősége nem sokat változott az első félideihez képest. Pontatlan játék és kaput elkerülő kísérletek jellemezték a játék ezen szakaszát, ugyanakkor az iram az igen komoly volt. Főleg az utolsó negyedórában, mikor a Freiburg már kezdett kinyílni. A mérkőzést végleg viszont nem ez döntötte el, hanem egy óriási kapusbaki. Mulde gurította haza a labdát Schwolow-nak, aki érthetetlenül odaajándékozta azt az ellenfél játékosának, Quaison-nak. A svéd továbbpasszolta labdát De Blasis számára, aki igaz majdnem kihagyta a kihagyhatatlant, de végül tizenegy méterről a kapufa segítségével megszerezte saját maga és csapata számára is a második gólt. A hajrában már egyik csapat játékosa sem volt eredményes, így maradt a 2:0-s hazai győzelem.

Győzelmének köszönhetően a Mainz helyet cserélt a Freiburg együttesével, s immáron a 15. pozícióból várhatják a folytatást, ami ugyebár biztos bennmaradást jelent. A Freiburg a 16. helyről vághat neki majd a bajnokság végső hajrájának.

Mainz – Freiburg 2-0 (1-0)
Helyszín: Opel Arena (Mainz, Németország); Vezette: G. Winkmann
Gólszerzők: De Blasis (47.-büntetőből, 79.) ill. –

Mainz: Adler – Brosinski, Balogun, Hack, Diallo – Gbamin – Serdar (de Jong 80.), Latza – Öztunali (Holtmann 85.), De Blasis – Quaison
Freiburg: Schwolow – Söyüncü, Gulde, Kempf (Kleindienst 46.) – Stenzel, Koch (Schuster 69.), Höfler, Günter – Höler (Kath 77.), Haberer – Petersen

A 30. forduló további eredményei:

Wolfsburg – Augsburg 0-0
Hertha – Köln 2-1
Hoffenheim – Hamburg 2-0
Leverkusen – Frankfurt 4-1
Stuttgart – Hannover 2-1
Bayern München – Borussia Münchengladbach 5-1
Schalke – Borussia Dortmund 2-0
Werder Bremen – Leipzig 1-0

A Bundesliga tabellája 30 forduló után:

buli30

A Bundesliga góllövőlistája jelen állás szerint:

buliscorerlist30