Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Shaqiri iránt egyre nő az érdeklődés

A világbajnokságon egyre inkább formába lendülő svájci támadó, Xherdan Shaqiri vélhetően klubot vált a nyáron – a brit sajtó már azon ötletel, hol köthet ki végül.

Kép: The Australian

A Stoke City idén kiesett a Premier League-ből, így jó eséllyel több játékosától is megválik majd. Közéjük tartozhat Shaqiri is, akinek könnyen lehet, hogy túl nagy a fizetési (és más) igénye ahhoz, hogy maradjon a másodosztályban is. Épp ezért adja magát, hogy eligazoljon.

Az Express Chris Kamarát kérdezte erről, a korábbi játékos pedig a legutóbb BL-döntőt játszó Liverpoolt hozta fel. Szerinte biztos, hogy remekül teljesítene a Vörösöknél, ahol mindig van hely a topjátékosoknak – márpedig Shaqiri abszolút ilyen. Egy szezon hosszú és nagyon sokat érhet, ha van egy olyan futballista a keretben, mint ő.

A Pool már bejelentett két érkezőt és úton van már a harmadik is: Keita és Fabinho már hivatalosan is vörösben folytatják, a francia Fekir érkezését pedig már sokan biztosra veszik. Hozzájuk csatlakozhatna adott esetben a svájci futballista, aki jelenleg épp a nemzeti csapatban alkot a vb-n.

A lap azt írja, hogy 12 millió fontért már vihető is Shaqiri, ami egy elég alacsony ár egy ilyen futballistáért. Nem lenne meglepő, ha sokan bejelentkeznének érte a közeljövőben. Folytatása következik.