Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az esélytelenek nyugalmával játszhat a Fradi

Orosz Pál rendre elmondja a nemzetközi kupameccsek előtt, hogy nagyon nehéz csata jön, s igaz, hogy egyes klubok kisebb költségvetésűek, mint a Fradi, de… Kifogások rendre vannak. Most viszont végre egy olyan derbi jön, ahol a Maccabi Tel-Aviv a papírforma szerint az erősebb csapat.

Böde sérülése végett nem biztos, hogy játszani fog (nso.hu)

Csütörtökön 19:00 órakor megkezdi ez évi nemzetközi kupameccseinek sorát (…) a magyar bajnoki ezüstérmes Ferencváros. Tavaly a dán FC Midtjylland, két éve az albán második, de Bajnokok Ligájában induló Partizani Tirana, három éve a bosnyák Zeljeznicar, négy éve a horvát Rijeka állította a zöld-fehéreket megoldhatatlan feladat elé, s véreztek el hamarjában a nemzetközi színtéren. A Fradi szurkolóknak az utóbbi időben nem kellett augusztusra hétközi meccsnapokra figyelni, hiszen hamarjában kizúgtak a kupákból. No, de idén másképpen lesz, hiszen most mégiscsak ők a kisebbik csapat. Jól igazoltak a nyáron, de kérdés az, hogy milyen lesz az összjáték, hiszen szokásukhoz híven új csapatot építenek. A védelemből hiányozni fog Otigba Kenneth, hisz a Mol Vidi FC (akkor még Videoton) ellen megsérült. Helyét az új szerzemény, a ghánai Frimpong veheti át. A középpályán az új igazolás Sigér Dávid sérült, de az eltiltott Amadou Moutari sem játszhat. (igaz ők amúgy is inkább a padra kerültek volna) Nem 100 %-os Varga Roland és Böde Dániel sem, így akár ők is kimaradhatnak. Őket az új igazolások pótolhatják, Vargát Petrjak (aki bekerült végül az El-keretbe, ahonnan röpült Rui Pedro), Bödét pedig Lanzafame.

Thomas Doll várakozási a meccsel kapcsolatban:

Doll: erős ellenfelet kaptunk (fradi.hu)

“Az első selejtezős meccs, nagyon fontos klubunk számára, annak ellenére is, hogy a világbajnokság árnyékában zajlik majd. Erős ellenfelet kaptunk, akik bebizonyították az elmúlt években, hogy sikerrel tudják venni a selejtezőket, így elérve a csoportkört is. A felkészülés során fontos volt, hogy összeszedjük a csapatot, ami nem volt egyszerű. Hét új játékos érkezett, akik jól dolgoztak együtt a többiekkel. A rövid időt tartalmasan kihasználtuk, erőnlét, taktika, videóelemzések. A nyári szünet után senki sem tudja általában pontosan, hogyan is áll, ám azt tudom, hogy a játékosok miket határoztak el magukban. Voltak sérüléseink is, ám szerencsére az utolsó napokban kezdett kiürülni a gyengélkedőnk, Otigbára, aki korábban műtéten esett át, nem számíthatunk, Amadou sem léphet pályára, kérdőjelek vannak még Böde Dani és Varga Roli körül, náluk az utolsó edzés után tudunk dönteni, Sigér még a térdsérülésével bajlódik. Azt kijelenthetem, hogy tapasztaltabb lesz az együttesünk, hiszen érkezett Finnbogason és Lanzafame, mindketten kicsit vannak túl a harmincon, ők önbizalmat adhatnak elől. Az izraeli csapatok és a Maccabi is úgy gondolom, hogy technikás futballt játszik, sok nemzetközi mérkőzésen is bizonyították ezt, ellenfelünknél sok jó játékos van, nagyon jól mennek át védekezésből támadásba és fordítva is. Sokat foglalkoztunk velük is, úgy gondolom, hogy jól felkészültünk belőlük. A hazai meccsel kapcsolatban azt tudom mondani, nagyon fontos, hogy a kapott gólokat mutató szám nulla legyen, korábban is mindig egy-egy könnyű hiba után bekapott találat miatt kerültünk nehéz helyzetbe. Ezért a csapat és a remek kapusunk is mindent meg fog tenni, elől pedig jó képességű támadóink vannak, akik képesek átvitt értelemben komoly fájdalmat okozni az ellenfélnek. Nem mi vagyunk a párharc favoritjai, nem is szabad úgy viselkednünk, mintha így lenne. Ilyen gondolatokhoz a korábbi szezonokban kellett volna eredményeket felmutatnunk. De ennek ellenére jól akarunk teljesíteni a párharcban!”

A nyár folyamán még további változások lehetnek a játékoskeretben. Egyes hírek szerint a korábbi magyar válogatott Koman Vladimir és a szerb év csapatába is bekerülő balhátvéd Miroslav Bogosavac is a klub játékosa lehet.

Távozott: Janek Sternberg (német, Kaiserslautern, német), Batik Bence (Budapest Honvéd), Joseph Paintsil (ghánai, Genk, belga), Marcos Pedroso (brazil, Figueirense FC, brazil k.v.), Nagy Dominik (Legia Warsawa, lengyel), Priskin Tamás (Haladás kölcsön), Gera Zoltán, Hajnal Tamás (visszavonultak), Silye Erik (Mezőkövesd kölcsön), Valencsik Dávid, Derekas Zoltán, Lakatos István, Popov Patrik (Soroksár újból kölcsön), János Norbert (romániai, UTA Arad, román)

Érkezett: Silye Erik, Valencsik Dávid, Derekas Zoltán, Lakatos István, Popov Patrik, Gera Dávid, Csernik Kornél, Kundrák Norbert, János Norbert (Soroksár k.v.), Matias Rodriguez (argentin, Chacarita, argentin), Sigér Dávid (Balmazújváros), Abraham Frimpong (ghánai, Crvena zvezda, szerb), Kjartan Finnbogason (izlandi, Horsens, dán), Davide Lanzafame (olasz, Budapest Honvéd), Marcel Heister (német, Beitar Jerusalem, izraeli), Ivan Petriak (ukrán, Sahtar Donyeck, ukrán)

Endrődi Dávid