Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon vagy Aréola? – A PSG edzője válaszolt!

A Paris Saint-Germain csapata az utóbbi évek tapasztalatai alapján inkább nevezhető kapustemetőnek, mintsem a portásparadicsomnak. A nagy reményekkel érkező Salvatore Sirigu, és Kevin Trapp is megbukott a gólvonalon, Alphonse Aréola pedig sokáig lehetőséget sem kapott a bizonyításra. Biztos ami biztos alapon idén már a világbajnok legenda, Gigi Buffon is a párizsi klub játékosa, ez azonban felveti a kérdést: melyik világbajnok hálóőrrel fog kezdődni a PSG névsora?

Thomas Tuchel néhány nappal ezelőtt egy interjú keretein belül kitért az Alphonse Aréola kontra Gigi Buffon kérdéskörre is, nyilatkozata pedig rendkívüli felháborodást keltett a nemzetközi sportsajtóban. A kedélyek csillapítása végett a német edző újfent nyilatkozott kapusai rivalizálásáról:

“Hogy egészen pontosak legyünk, sosem mondtam azt, hogy Alphonse lesz az első számú kapusunk. Azt mondtam neki, mielőtt Gigi megérkezett, hogy pole pozícióban van. De aztán megszereztük Gigit, és minden megváltozott. Teljesen új helyzet állt elő, hiszen Gigi egy legenda. Ésszel kell hozzájuk nyúlnunk, és olyan mindkettejük számára előnyös megoldást kell találnunk. Mert véleményem szerint Alphonse nem nagyszerű játékos, hanem topkapus, akkor is, ha Gigivel van egy csapatban.”

Tuchel valóban nincs éppen irigylésre méltó helyzetben, mert míg a jóval nevesebb Buffon egyelőre nem a Juventusnál látott formáját hozza, addig a németek ellen a válogatottban is debütáló Aréola eszméletlen védéseket produkál. A francia hálóőr helyzete egyébként sem egyszerű: egyesek szerint nyáron mindenképp el szeretné hagyni a PSG-t, míg más források kész tényként közlik, hogy a küszöbön a szerződéshosszabbítás. A megoldás talán egy olyasfajta középút lehet majd, mint amit José Mourinho is alkalmazott akkor, amikor egyidejűleg alkalmazta a Chelsea Thibaut Courtois-t, és Petr Cech-t. Ahogy Tuchel is kiemelte:

“Talán hozzá kell szoknunk, hogy nem első és második számú kapusunk van, hanem A- és B-variációnk.”