Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa-liga: Chelsea-botrány Budapesten?

A nemzetközi sportsajtóban egyre több felé olvasni, hogy az UEFA vizsgálatot indít a Chelsea szurkolói ellen, akik a MOL Vidi elleni El meccsen véthettek a szabályok ellen.

(Kép: as.com)

Elsőként a brit Skysports írt arról, hogy az angol szurkolók ellen rasszizmus vádjával vizsgálatot indít az UEFA.

Az Európai Labdarúgó-szövetség lépése számos mértékadó médium szerint igen is valós; és hogy van miért aggódnia a Chelsea-nek, azt jól tükrözi, hogy az angolok közleményben el is zárkóztak a rasszista megnyilvánulásoktól.

“A rasszizmus, az antiszemitizmus, vagy bármilyen gyűlölet csak elrontja szeretett klubunkat. Ilyen megnyilvánulásoknak nincs helye a Chelsea-családban. A vezetőség, a szakmai stáb, a játékosok, és klubunk minden egyes alkalmazottja egyetért ezzel! Azok az emberek, akik ezt az egyértelmű és egyszerű üzenetet nem tudják megérteni, szégyent hoznak mindannyiunkra! A Chelsea a lehető legszigorúbb szankciókkal fog eljárni az ilyen egyénekkel szemben!” – Olvasható az ominózus közleményben.

Érdekesség, hogy pár nap alatt nem ez az első balhé, amelybe a “londoni kékek” drukkerei kerülnek. Az elmúlt hétvégén ugyanis a Manchester City elleni győzelem alkalmával a City játékosát, Raheem Sterlinget találták meg rasszista megnyilvánulásokkal. Az eset akkor nem kis port kavart a szigetországban.