Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Argentína: izgalmas rangadók, parázs csaták – videóval

Izgalmas hétvégével folytatódott a mindig megannyi különlegességet tartogató argentin bajnokság (Superliga) a magunk mögött hagyott víkenden, és a nagy hármas nem hibázott, a Libertadores-kupa-győztes River Plate és döntőbeli ellenfele, a Boca Juniors egyre inkább közelít az élmezőnyhöz…

A hosszú hetek óta magabiztos listavezető Racing Club együttese az elmúlt fordulóban sem tudott hibázni, noha a szintén az élbolyhoz tartozó Huracán alaposan megnehezítette a dolgát, és 1-0 után egyszer egyenlíteni tudott. A végjáték azonban az éllovasé lett, noha kisebb-nagyobb szerencse is kellett hozzá egy véleményes büntető és az ellenfél kiállításai formájában, de a veterán Lisandro López vezérletével ezúttal sem volt megállás a Racing számára. A parázs hangulatban befejeződő mérkőzést a vendégek végül kilenc emberrel fejezték be, miközben a kék-fehérek továbbra is tartják előnyüket a bajnokság élén.

Racing Club – Huracán 3-1 (1-0)
Gólszerzők: Cristaldo (35.), Lisandro López (72. – büntetőből), Sigali (90.) ill. Auzqui (48.)
Kiállítva:ill. Auzqui (88.), Chavez (90+3.)

 

A januári átigazolási időszakban több korábbi meghatározó játékosát elveszítő Boca Juniors takaréklángon égve, biztosan hozta a kötelező hazai három pontot a középmezőnyhöz tartozó ellenfelével szemben. A madridi kupa-döntőn is eredményes Dario Benedetto büntetőből, a volt Lazio-, és West Ham-sztár Mauro Zarate pedig szabadrúgásból volt eredményes – utóbbi kifejezetten tetszetős találat volt, mellyel a Boca a negyedik helyre kapaszkodott fel.

Boca Juniors – Godoy Cruz 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Benedetto (14. – büntetőből), Zarate (90+4.) ill.

 

A forduló kimagasló rangadóján a Libertadores-kupa-győztes River Plate csapata a Gabriel Heinze Vélez Sarsfield otthonából vitte el a három pontot. Nehéz meccsre számíthattak a “Milliomosok”, és a Vélez elképesztő lendülettel kezdett, több lehetőségük is volt a vezetés megszerzésére, Armani azonban bravúrral védett egy büntetőt, majd az első félidő hazai fölénye után a második etap elején Rafael Santos Borré parádés emelése a Rivert juttatta előnyhöz. A finisben Juan Quintero büntetőjével biztosították be a három pontot, a hazaiak erejéből csak a szépítésre futotta.

Vélez Sarsfield – River Plate 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Barreal (90+1.) ill. Borré (49.), Quintero (86. – büntetőből)
Kiállítva: Gimenez (84.) ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye