Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: őrület Liverpoolban, míg a Barca fordított a csúcsmeccsen – videóval

A Szoboszlai Dominikkel felálló Red Bull Salzburg meglepetésre alaposan megnehezítette a címvédő Liverpool dolgát a Bajnokok Ligájában, a hét rangadóján pedig a Barcelona begyűjtötte a három pontot az Inter ellen. 

Az Antonio Conte által irányított, az olasz bajnokságban százszázalékos Inter nagyon korán megmutatta, hogy van keresni valója Barcelonában: a milánóiak már a 3. percben vezetéshez jutottak Lautaro Martínez révén. A gól mellé kiváló, dinamikus és kombinatív játék társult, a vendégek többször is szépségdíjas labdakihozatalokat produkáltak, ráadásul a kapura is veszélyesek voltak. A Barca sokáig kereste a helyet az első játékrészben, amikor is a legveszélyesebb lehetőségük egy Arthur-lövés volt.

Az igazi fordulat a második félidőben következett be, ott mintha kicserélődtek volna a gárdák – ebben minden bizonnyal nagy szerepet játszottak Ernesto Valverde mester cseréi. A katalánok szép lassan átvették a tempó diktálását, aminek érdemben is meglett az eredménye: az 58. minutumban Luis Suárez fantasztikus mozdulattal kiegyenlített. A továbbiakban az Inter is próbálkozott, leginkább Lautaro révén, a győztes találatot azonban a La Liga-együttes szerezte: a hajrában Suárez duplázni tudott, ezzel zsebre téve a három pontot a múltkori, Dortmund elleni döntetlent követően.

Barcelona – Inter 2–1 (0-1).
Gólszerzők: Suárez (58., 84.), ill. Lautaro (3.).
Helyszín: Camp Nou; Játékvezető: Damir Skomina.

Ter Stegen – Roberto, Piqué, Lenglet, Semedo – De Jong, Busquets (Vidal), Arthur – Messi, Suárez, Griezmann (Dembélé).

Handanovic – Godín, De Vrij, Skriniar – Brozovic – Candreva (D’Ambrosio), Barella, Sensi (Politano), Asamoah – Alexis (Gagliardini), Lautaro.

A csoport jelenlegi állása:

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Jürgen Klopp vezette Liverpool először szerepelt az Anfield Road gyepén BL-találkozón a Barcelona elleni felejthetetlen 4–0 óta. A Vörösök igyekeztek egy félidő alatt lerendezni az összecsapást, ami félig-meddig össze is jött, hiszen viszonylag hamar háromgólos előnyt alakítottak ki. A Salzburg a szünet előtt volt először eredményes. A Szoboszlai Dominiket a kezdőcsapatba nevező alakulat a második játékrész elején tovább faragott hátrányából, a 60. percben pedig jött a hihetetlen egyenlítés a csereként beálló, elképesztő formában lévő Erling Haaland találatával. A címvédő ezt követően rákapcsolt, többek között Divock Origi is beállt, ám a győztesgólt Mohamed Salah érte el. A Liverpool tehát valamennyire kozmetikázta a Napoli elleni vereséget.

Liverpool – Salzburg 4–3 (3-1).
Gólszerzők: Mané (9.), Robertson (25.), Salah (36., 69.), ill. Hwang (39.), Minamino (56.), Haaland (60.).
Helyszín: Anfield Road; Játékvezető: Andreas Ekberg.

Adrián – Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson – Henderson (Henderson), Fabinho, Wijnaldum (Origi) – Salah (Keita), Firmino, Mané.

Stankovic – Kristensen, Onguene, Wöber, Ulmer – Minamino, Mwepu, Junuzovic (Ashimeru), Szoboszlai (Okugawa) – Daka (Haaland), Hwang.

A csoport jelenlegi állása:

A mérkőzés videós összefoglalója: